ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιχείρηση πόρτα - πόρτα με πρώτο σταθμό την Κρήτη

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιχείρηση πόρτα - πόρτα με πρώτο σταθμό την Κρήτη

Ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει μεγαλύτερο βάρος στην οικονομία και αρνείται να συμμετάσχει στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Το πρώτο προεκλογικό spot για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο αφότου θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, δίνει το αποτύπωμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει προκειμένου να φτάσει στην πολυπόθητη για το κόμμα του αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτηση που συνοδεύει το σχετικό βίντεο: «Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν αφήνει κανέναν πίσω. Θα αγωνιστούμε για μια Ελλάδα με καλύτερη δημόσια υγεία και σύγχρονη δημόσια παιδεία. Με καλύτερους μισθούς για όλους και λιγότερες ανισότητες. Για μια Ελλάδα που προχωρά Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά!». Γίνεται καθαρό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ποντάρει κυρίως στα θέματα της οικονομίας. Θετικός λόγο, θετικά μηνύματα για την επόμενη ημέρα της χώρας και την επικοινωνία του κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης τετραετίας. Σήμερα εξάλλου ξεκινάει την «γαλάζια» εκστρατείας, με πρώτο σταθμό την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Σε μία επίσκεψη 48 ωρών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καλύψει και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης. «Θα ξεκινήσω από τη Σητεία και θα καταλήξω στο Καστέλι, στην Κίσσαμο. Θα διατρέξω όλη την Κρήτη για δύο ημέρες. Θα πάω σε πόλεις, θα πάω σε χωριά. Είναι μια ευκαιρία και για εμένα να ευχαριστήσω και τους συντοπίτες μου, διότι πράγματι αυτό το οποίο έγινε στην Κρήτη μου έδωσε πολύ μεγάλη, όχι απλά πολιτική, αλλά και προσωπική ικανοποίηση. Εμπιστεύτηκαν οι Κρητικοί πιστεύω και εμένα, ίσως και περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μια ευκαιρία και να τους ευχαριστήσω και να τους ζητήσω φυσικά να πάμε ακόμα καλύτερα στις εκλογές…Θα γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα και με κάθε μέσο που έχω στη διάθεση μου...», σημειώνει, με έμφαση, ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης, ο οποίος, με την επιστροφή του από την Κρήτη, θα βρεθεί άμεσα στο Παγκράτι και τους Αμπελόκηπους, στη Θεσσαλία, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.

Ποιον προτιμά ως αντίπαλο;

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μηστοτάκης αποστασιοποιήθηκε από την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τονίζοντας σε συνέντευξή του στο Mega ότι δεν τον αφορά τι συμβαίνει στους κόλπους της αντιπολίτευσης, ενώ υπογράμμισε πως φιλοδοξία του ίδιου είναι μια ισχυρή κυβέρνηση ενός κόμματος, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο μια κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και με το ΠαΣοΚ.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε και αιχμές και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέροντας ότι εκείνος επέλεξε να «κόψει τις γέφυρες». «Από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν ήθελε να έχει καμία επικοινωνία μαζί μου και με τη Νέα Δημοκρατία, είχε μια σαφή στρατηγική που την υπηρέτησε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Εν μέσω της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε για το ποια πολιτική δύναμη θα προτιμούσε στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Θα σεβαστώ την κρίση του ελληνικού λαού. Πρέπει να σας πως όμως, έχουν δίκιο κάποιοι αναλυτές να επισημαίνουν ότι σίγουρα μια ώριμη Δημοκρατία χρειάζεται και μια αξιόπιστη αντιπολίτευση και αυτό το οποίο είδαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής δεν είναι κάτι που ξέρω». Από αρκετούς, αυτή η αποστροφή του αρχηγού της ΝΔ ερμηνεύθηκε ως απόρριψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι απέτυχε τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση.