ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων για Έβρο: Είμαστε σε συναγερμό - Ευελπιστούμε σε διαχειρίσιμο καλοκαίρι

metanastes
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα καλοκαίρι διαχειρίσιμο» δηλώνει ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων αναγνωρίζοντας ότι οι μετανάστες έρχονται ως ομάδες

Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές στον Έβρο μετά τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο πώς απομακρύνθηκαν από τη νησίδα στον ποταμό οι 330 μετανάστες που εντοπίστηκαν προ ημερών στην περιοχή καθώς και στις πρόσθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του λόγω της πτώσης των υδάτων του ποταμού το καλοκαίρι.

«’Επρεπε να φύγουν από εκεί. Από την στιγμή που ήταν στην τουρκική επικράτεια, η Τουρκία έκανε αυτό που όφειλε να κάνει, να περισυλλέξει τους μετανάστες» δήλωσε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων.

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα καλοκαίρι διαχειρίσιμο» πρόσθεσε αναγνωρίζοντας ότι οι μετανάστες έρχονται ως ομάδες. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους εντοπίζουμε εγκαίρως και να τους σταματάμε. Τα κυκλώματα έτσι και αλλιώς προωθούν αυτές τις ομάδες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων.