ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Τούρκοι στρατιωτικοί καλούν τους μετανάστες με μεγάφωνα να επιβιβαστούν στις βάρκες τους

Έβρος: Τούρκοι στρατιωτικοί καλούν τους μετανάστες με μεγάφωνα να επιβιβαστούν στις βάρκες τους

Εξελίξεις με τους 200 περίπου μετανάστες που βρίσκονται στον Έβρο με την προσδοκία να περάσουν προς την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Περίπου 200 μετανάστες παραμένουν στον Έβρο, προσπαθώντας να περάσουν προς την ελληνική πλευρά των συνόρων, όπου από νωρίς κινητοποιήθηκαν οι Αρχές και φρουρούν το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μια όχι συνηθισμένου τύπου κινητικότητα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, από τις ελληνικές αρχές διαπιστώθηκε ότι μέλη των τουρκικών δυνάμεων σε βάρκες προσέγγισαν στο σημείο όπου βρίσκονται οι μετανάστες και με μεγάφωνα τους καλούν να επιβιβαστούν σε αυτές, με σκοπό, όπως φαίνεται και χωρίς να είναι δεδομένο, να τους επιστρέψουν στα ενδότερα.

Ήδη, κάποιοι μετανάστες έχουν δεχτεί να επιβιβαστούν στις βάρκες.

Έτσι, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του Newsbomb.gr από το βράδυ της Τρίτης, ότι οι τουρκικές δυνάμεις αναμένεται να μεταβούν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους μετανάστες.

Τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο από ελληνικής πλευράς έχει αναπτυχθεί πολύ ισχυρή δύναμη αστυνομική και στρατιωτική δύναμη, ειδικά στα σημεία που δεν προστατεύονται από φράχτη, όπως είναι και το συγκεκριμένο με τους εκατοντάδες μετανάστες που περιμένουν να περάσουν.