ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Αρτέμιδα

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Αρτέμιδα
Πυροσβεστική

Αρτέμιδα: Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Ιωαννίνων και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 11.45 στην Αρτέμιδα, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στο τέλος της οδού Ιωαννίνων.

Η φωτιά οριοθετήθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξακολουθεί να καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, ξηρά χόρτα αλλά και κάποια πεύκα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ ήδη δύο ελικόπτερα έχουν φτάσει στο σημείο και επιχειρούν. Από ξηράς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρνάρα, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή υπάρχουν κατοικίες, αλλά οι Αρχές παραμένουν ψύχραιμες καθώς επικρατεί άπνοια και αυτό προκαλεί αισιοδοξία για την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα Πεζοπόρου Τμήματος, 10 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Γεωργίου Πουρναρά, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.