ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Σάλος με το άλογο που κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στον δρόμο

Κέρκυρα: Σάλος με το άλογο που κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στον δρόμο

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην Κέρκυρα περίπου στις 14:15 το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς ένα άλογο που έσερνε άμαξα έπεσε νεκρό στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο ήταν στην άμαξα, η οποία εκείνη τη στιγμή είχε κάποιους τουρίστες και με τον ιδιοκτήτη του, όταν ξαφνικά έπεσε στον δρόμο του Φοίνικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το άλογο βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη ανηφόρα ενώ σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα τοπ άλογο δεχόταν μαστιγώματα καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον αμαξά.

Αμέσως, τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και άλλοι αμαξάδες έτρεξαν να βοηθήσουν, αλλά το άλογο ήταν ήδη νεκρό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή ενώ από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη, κάνουν λένε πως ήταν η πρώτη μέρα που επέστρεψε μετά από ασθένεια.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο την κακοποίηση των ιπποειδών και συγκεκριμένα τη χρήση αλόγων και γαϊδουριών για λόγους αναψυχής και την ανάγκη λήψης μέτρων.

Φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη πρακτική υποστηρίζοντας πως το άλογο αναγκαζόταν να μεταφέρει τουρίστες σε βόλτες αναψυχής μέρα μεσημέρι με αφόρητη ζέστη ενώ η κυκλογορία απαγορεύεται από τις 2 έως τις 5 το μεσημέρι.

Προσωρινά κρατείται ο 80χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου ενώ οι εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει όλο τον ιατρικό φάκελο του αλόγου.