ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός: Στον χορό των Ρίχτερ η Αιτωλοακαρνανία - Νέα σεισμική δόνηση

Σεισμός: Στον χορό των Ρίχτερ η Αιτωλοακαρνανία - Νέα σεισμική δόνηση

Συνεχείς αισθητές σεισμικές δονήσεις στην Ναυπακτία και την ευρύτερη περιοχή στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Κύριος σεισμός φαίνεται να ήταν τα 4,5 Ρίχτερ με τους ειδικούς να παρακολουθούν το φαινόμενο. 

Στον χορό των Ρίχτερ η Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα η Ναυπακτία με τους σεισμούς να συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου αλλά και προς την Αχαΐα.

Μετά τον σεισμό τον πιο ισχυρό σεισμό των 4,5 Ρίχτερ λίγο μετά τις 17:00 κοντά στον Θέρμο συνεχίστηκαν οι σεισμικές δονήσεις με την κυριότερη να είναι εκείνη των 3,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Το επίκεντρο των σεισμών βρίσκεται 9 με 10 χιλιόμετρα Ανατολικά του Θέρμου με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 11 με 12 χιλιόμετρα, γεγονός που κάνει τον σεισμό αισθητό στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι και το Μεσολόγγι.

Επιπλέον σημειώθηκαν ακόμα τρεις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,6 , 2,8 και 2,3 Ρίχτερ.

Όπως τονίζει σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr οι επόμενες σεισμικές δονήσεις είναι μετασεισμικές ενώ έδειξε καθησυχαστικός για το φαινόμενο ακόμα και αν είναι στη ξηρά.

«Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,5 Ρίχτερ περίπου 10 χιλιόμετρα κοντά στον Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Ακολούθησε και ένας δεύτερος σεισμός με μέγεθος 2,7 πιθανόν μετασεισμός. Δεν βλέπω κάτι που να προβληματίζει. Είναι σε ξηρά αλλά τα μεγέθη είναι μικρά. Θα πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου», επισήμανε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος