ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Παΐσιος: Πλήθος πιστών για προσκύνημα στον τάφο του

Άγιος Παΐσιος: Πλήθος πιστών για προσκύνημα στον τάφο του

Χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

Μεγάλη προσέλευση πιστών στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου Παϊσίου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ταφεί και του οποίου η μνήμη τιμάται σήμερα.

Χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε αγρυπνία στον ναό, η οποία κράτησε μέχρι τις 04:00 και το προαύλιο του ναού ήταν γεμάτο από κόσμο που βρέθηκε στην Σουρωτή για να επισκεφτεί τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

Σημειώνεται ότι ο Άγιος Παΐσιος εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε δίπλα από το ναό του Αγίου Αρσενίου. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου.

Σήμερα, Τετάρτη, η προσέλευση του κοινού αναμένεται να είναι μεγάλη και η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20:00.