ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Βούταγε» πορτοφόλια σερβιτόρων σε εστιατόρια και έκανε αγορές

Θεσσαλονίκη: «Βούταγε» πορτοφόλια σερβιτόρων σε εστιατόρια και έκανε αγορές
Pexels.com

Οι κλοπές στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκαν και η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση 

Τα πορτοφόλια τους έχασαν σερβιτόροι που εργαζόντουσαν σε εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα ένας 17χρονος έπιασε «δουλειά» ενώ οι εργαζόμενοι σέρβιραν.

Ο νεαρός κατάφερνε να βουτήξει τα πορτοφόλια τους και να κάνει σε δύο περιπτώσεις αγορές προϊόντων. Η δράση του εξιχνιάστηκε και η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και μια εξιχνίαση ληστείας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν στην ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, εξιχνίασαν μία περίπτωση ληστείας κατά συναυτουργία και τέσσερις περιπτώσεις κλοπής εντός καταστημάτων, εκ των οποίων οι δύο, σε συνδυασμό με το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή, πράξεις που έλαβαν χώρα από μέσα Απριλίου έως μέσα Μαΐου 2022, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος: 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος, από κοινού με συνεργό του, αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας από πεζό χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου, ο οποίος σε τέσσερις περιπτώσεις αφαίρεσε από το εσωτερικό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πορτοφόλια και τσάντες υπαλλήλων, που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες, πραγματοποιώντας με δύο εξ αυτών ανέπαφες συναλλαγές – αγορές προϊόντων.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.