ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: 13 περιοχές σε «κόκκινο συναγερμό» σήμερα για κίνδυνο πυρκαγιάς

Φωτιά, Ρόδος
Intime News

Στον σημερινό χάρτη, 13 περιοχές στη χώρα μας είναι στο «κόκκινο», δηλαδή σε κατάσταση συναγερμού για φωτιές

Πρωτοφανής είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή. Στον σημερινό χάρτη, 13 περιοχές στη χώρα μας είναι στο «κόκκινο», δηλαδή σε κατάσταση συναγερμού για φωτιές.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης στο ΟΡΕΝ το πρωί της Κυριακής πρόκειται για ένα «εκρηκτικό μείγμα με ελάχιστη υγρασία, υψηλή θερμοκρασία εδάφους και ατμόσφαιρας και ισχυρούς ανέμους που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως αυτές που έζησαν Γαλλία και Ιταλία το 2022 αλλά και ό,τι έζησε ο Καναδάς φέτος με ακραίες πυρομετεωρολογικές συνθήκες».

«Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν τόσες περιοχές στο "κόκκινο". Οι καταταστάσεις είναι εκρηκτικές, η παραμικρή σπίθα μπορεί να προκαλέσει καταστροφή» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης. Ειδικά, δε, για τη Ρόδο, η οποία είναι στις 13 «κόκκινες» περιφέρειες, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε ότι η κατάσταση της φωτιάς είναι «δύσκολη».

Οι περιοχές αυτές είναι:

Στη Θεσσαλία: η Λάρισα και η Μαγνησία.

Στη Στερεά Ελλάδα, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Αττική και η Εύβοια.

Στην Πελοπόννησο είναι η Κορινθία και η Αργολίδα, αλλά και μέρος της Αχαΐας, όπως και τη Μεσσηνία και μέρος της Ηλείας.

Στο κόκκινο είναι και η Ρόδος που δοκιμάζεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Στην αμέσως χαμηλότερη κλίμακα (4 – Πολύ Υψηλή) είναι η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η Αιτωλοακαρνανία, η υπόλοιπη Θεσσαλία, η Κρήτη και τμήματα της Μακεδονίας.