ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικής δράσης διακινητών μεταναστών

Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικής δράσης διακινητών μεταναστών
GLOMEX / ΕΡΤ.

Κατά της φονικής δράσης διακινητών παράτυπων μεταναστών.

Κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την οργή τους, για τη φονική δράση διακινητών παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι οδηγούν με μεγάλες ταχύτητες στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, σκοτώνοντας ήδη δύο ανυποψίαστους πολίτες.

Σήμερα το πρωί (05/08), κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και συνάμα μηχανοκίνητη πορεία από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έως και τις Φέρες, όπου προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου. Αργότερα, ενώθηκαν και αγρότες με τα τρακτέρ τους.

Αίτημα για τοποθέτηση ειδικών καρφιών στην Εγνατία Οδό

Το κυρίαρχο αίτημα των πολιτών, πέρα από την αυξημένη αστυνόμευση, είναι η τοποθέτηση ειδικών καρφιών στην Εγνατία Οδό και όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου να αποτραπεί η αντίθετη κυκλοφορία των οχημάτων – καρμανιόλες των διακινητών.

Μητέρα θύματος: «Θέλω λύση τώρα, για να μη χαθεί άλλη ζωή»

Η μητέρα ενός θύματος τροχαίου δυστυχήματος ήταν παρούσα και σε μήνυμα προς τους παρευρισκόμενους, αναρωτήθηκε «πού είναι η προστασία;» και φώναξε ότι «θέλω τώρα λύση, για να μη χαθεί άλλη ζωή».

Δημήτρης Καιρίδης: «Παρατηρείται έξαρση της λαθρομετανάστευσης, κυρίως στα νησιά»

«Υπάρχει έξαρση της λαθρομετανάστευσης, κυρίως στα νησιά», τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης και προσέθεσε ότι «η αστυνομία στον Έβρο βρίσκεται σε επαγρύπνηση, υπάρχει μεγάλη πίεση».

Ακόμη, ο κ. Υπουργός σημείωσε πως οι διακινητές έχουν αποθρασυνθεί, ενώ, υπογράμμισε ότι «από το 2012 και ύστερα, είχαμε μισό εκατομμύριο διασώσεις από το Λιμενικό. Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές είναι συνεργάσιμες για τους μετανάστες στον Έβρο».

Σχετικές ειδήσεις