ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς για επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Τα αίτια είναι μέσα στην κοινωνία»

Χαρδαλιάς για επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Τα αίτια είναι μέσα στην κοινωνία»

«Πρέπει να εφαρμόσουμε συγκεκριμένες πολιτικές», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας για τη χθεσινοβραδινή (07/08) επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ.

Το βράδυ της 7ης Αυγούστου «βάφτηκε» με αίμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με έναν οπαδό της ΑΕΚ να «χάνει» τη ζωή του, χτυπημένος από μαχαίρι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο οπαδός της «ένωσης» δέχθηκε μαχαιριά σε αρτηρία στο μπράτσο και τού προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

«Όπως όλος ο κόσμος, είμαι συγκλονισμένος. Η ΑΕΚ έχει τον δικό της Άλκη, πλέον. Όλη η Ελλάδα θρηνεί ένα νέο παλικάρι που χάθηκε τόσο αδόκητα. Είναι μία μεγάλη συζήτηση, η οποία πρέπει να γίνει κάποια στιγμή, σε σχέση με τα αίτια και τις καταστάσεις που οδηγούν σε φαινόμενα τέτοιου είδους. Αυτή είναι μία δύσκολη συζήτηση και θέλει χρόνο για να εξαντληθεί.

Τα αίτια είναι μέσα στην κοινωνία, πρέπει να εφαρμόσουμε συγκεκριμένες πολιτικές», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ, την «Αγιά Σοφιά», με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου οπαδού της «ένωσης» και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων ανθρώπων.

Αναβολή του αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποφάσισε η UEFA

Τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά την επιδρομή εκατοντάδων χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 22χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ και τον τραυματισμών δεκάδων άλλων ανθρώπων.

Στη σύσκεψη ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (08/08) στην «Αγιά Σοφιά», η οποία διεξήχθη σε κλίμα μεγάλης έντασης, αποφασίσθηκε από την UEFA η αναβολή της αναμέτρησης.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της απόφασης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Πότε και αν θα διεξαχθεί, δηλαδή, το παιχνίδι και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η Ελληνική Αστυνομία παραδέχθηκε ότι υπήρχαν και Έλληνες συνεργοί στη χθεσινοβραδινή (07/08) επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίσθηκαν ακόμη εννέα.

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από την OPAP Arena – «Αγιά Σοφιά» χθες το βράδυ (07/08) πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή και Ελλήνων χούλιγκαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία τονίσθηκε ότι πλέον, ο αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται σε 98.

Στα επεισόδια πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε ανακοινωθεί εν όψει του σημερινού (08/08) παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον κροατικό σύλλογο, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι 98 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται –αρχικά– για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής, ενώ, δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «βαρύνει», δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Πολυεθνική ήταν η ομάδα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η πλειονότητα των 96 συλληφθέντων οπαδών μετά τη χθεσινοβραδινή (07/08) επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίσθηκαν ακόμη εννέα, είναι Κροάτες.

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από την OPAP Arena – «Αγιά Σοφιά» χθες το βράδυ (07/08) πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή και Ελλήνων χούλιγκαν. Στα επεισόδια πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε ανακοινωθεί εν όψει του σημερινού (08/08) παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον κροατικό σύλλογο, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τις βίαιες συμπλοκές, έχουν συλληφθεί:

87 Κροάτες, εκ των οποίων οι 5 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό.

5 Έλληνες, εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό.

1 Αυστριακός.

1 Βόσνιος.

1 Αλβανός.

1 Γερμανός.

Οι 96 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται –αρχικά– για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής, ενώ, δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «βαρύνει», δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Θλιβερός κρίκος σε μία αλυσίδα οπαδικής βίας»

Ως «θλιβερό κρίκο σε μία αλυσίδα οπαδικής βίας», χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, το αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα έναν 29χρονο, έξω από την OPAP ARENA. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι εάν υπάρχει οιαδήποτε ευθύνη της ΕΛΑΣ σε επιχειρησιακό επίπεδο, θα αποδοθεί, ενώ, σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της συλλογικής βίας.

«Υπήρχε μία απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η κίνηση των οπαδών έγινε ατομικά. Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εδώ λειτούργησε διαφορετικά. Εδώ, είχαμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα», σχολίασε για τους Κροάτες οπαδούς που ήλθαν στην Ελλάδα με ιδιωτική αυτοπομπή, προκαλώντας επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σχετικές ειδήσεις