ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: «Απόλυτα υπεύθυνες για το έγκλημα Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αστυνομία» - Αποχώρησε από τη σύσκεψη

ΑΕΚ: «Απόλυτα υπεύθυνες για το έγκλημα Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αστυνομία» - Αποχώρησε από τη σύσκεψη

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς έδειξε ως υπεύθυνους της τραγωδίας στη Νέα Φιλαδέλφεια τη διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Ελληνική Αστυνομία, κατά τη σύσκεψη της UEFA και αποχώρησε

Σε έξαλλη κατάσταση ήταν οι διοικούντες της ΑΕΚ στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα της Ένωσης με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κροατικής ομάδας, της πρεσβείας της χώρας, της αστυνομίας και της UEFA.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, έκανε μια δήλωση από πλευράς ΑΕΚ, πριν την έναρξη της σύσκεψης, καταλογίζοντας την απόλυτη ευθύνη στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του οπαδού της Ένωσης.

«Αυτή την στιγμή θεωρούμε αδιανόητο και παρανοϊκό να συμμετέχουμε σε μια σύσκεψη ενώ θρηνούμε απώλεια ζωής οπαδού μας. Ειδικά από την στιγμή που είναι παρόντες και εκπρόσωποι της Ντιναμό. Η ΑΕΚ θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη τη Ντιναμό καθώς είναι δεδομένο πως γνώριζαν για το ταξίδι των οπαδων. Ενδεχομένως να γνώριζαν ακόμα και για τις προθέσεις τους.

Δεν πληροφόρησαν κανέναν. Το μόνο που είπαν στην χθεσινή σύσκεψη, είναι πως ενδεχομένως 30 οπαδοί τους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και θα επιχειρήσουν να μπουν την ώρα του αγώνα», τόνισε ο Γιώργος Κοσμάς εκπροσωπώντας την ΑΕΚ και στη συνέχεια έκανε αναφορά και στις ευθύνες της αστυνομίας.

«Ο δεύτερος βασικός υπεύθυνος είναι η ΕΛ.ΑΣ που το κομβόι διέσχισε ανενόχλητο όλη την Ελλάδα και άφησε τους Κροάτες να κάνουν το ραντεβού με εγκληματίες οπαδούς άλλης ομάδας», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της ΑΕΚ, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως η Ένωση είχε προειδοποιήσει ήδη από χθες, πως ενδεχομένως να υπάρξουν επεισόδια από Κροάτες στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά αγνοήθηκε. Και αποχώρησε λέγοντας πως: «Δεν γίνεται αυτή την στιγμή, η ΑΕΚ να συμμετέχει σε οποιαδήποτε σύσκεψη, παρόντων των ανθρώπων της Ντιναμό».