ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Φιλαδέλφεια: 96 συλλήψεις για τα έκτροπα έξω από την OPAP Arena - Που εστιάζουν οι έρευνες

Νέα Φιλαδέλφεια: 96 συλλήψεις για τα έκτροπα έξω από την OPAP Arena - Που εστιάζουν οι έρευνες

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν όταν Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια λιγότερο από 24 ώρες πριν από τον αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ

Από πολλαπλές μαχαιριές σε άγρια συμπλοκή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ κατέληξε ο 22χρονος φίλαθλος, στα βίαια επεισόδια που εκδηλώθηκαν μετά από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμα 8 τραυματίες, 5 Κροάτες και 3 Έλληνες, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας στον χώρο.

Το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών το βράδυ της Δευτέρας πέρασαν σχεδόν 90 άτομα, από τα οποία 82 είναι Κροάτες, 1 Αλβανός, 1 Γερμανός, 1 Βόσνιος, 1 Αυστριακός και 2 Έλληνες, ενώ όλες οι προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις μετά τις ολονύχτιες ανακρισεις στο κτήριο της ΓΑΔΑ στην Αλεξάνδρας.

Στις συλλήψεις συμπεριλαμβάνονται και οι 8 που νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ, μέσα στην ημέρα αναμένεται να διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία στον Εισαγγελέα και οι 96 επίσης θα βρεθούν ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν και να εξεταστεί κατά πόσο θα ασκηθούν περαιτέρω ποινικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων.

Στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας βρίσκεται ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν οι Κροάτες, καθώς φαίνεται πως ήταν μεθοδευμένο το σχέδιο τους, αφού ξεκίνησε ένα κομβόι με λεωφορεία και αυτοκίνητα, τα οποία όταν εισήλθαν στην Αττική οδό άφησαν και με τον ΗΣΑΠ πήγαν στον Σταθμό Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια στο γήπεδο της ΑΕΚ όπου ξέσπασαν οι άγριες συμπλοκές.

Φαίνεται πως για ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής δεν υπήρχε έλεγχος, ενώ εγείρονται ερωτήματα για το πώς μπόρεσαν παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και έγιναν τα έκτροπα που ακολούθησαν με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νεαρού ατόμου και τον τραυματισμό άλλων 8.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα 13χρονο κορίτσι μεταξύ των τραυματιών.