ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Κατσουρής: Συγκλονίζει ο δήμαρχος Ελευσίνας στο Newsbomb.gr - «Πήγε για καφέ και δεν γύρισε»

Μιχάλης Κατσουρής: Συγκλονίζει ο δήμαρχος Ελευσίνας στο Newsbomb.gr - «Πήγε για καφέ και δεν γύρισε»
Intime news

Νέα Φιλαδέλφεια: Ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, μίλησε στο Newsbomb.gr για το προφίλ του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές των χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της της ΑΕΚ - Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του 29χρονου 

Συγκλονισμένη είναι η χώρα από την ωμή οπαδική βία που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕΚ, από χούλιγκανς της Ντιναμό της Ζάγκρεπ.

Η οικογένεια, η κοινότητα των φιλάθλων της ομάδας, η κοινωνία θρηνούν έναν νέο άνθρωπο, ιδιαίτερα αγαπητό από όλους. Ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, φίλος της οικογένειας μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στο ήθος της οικογένειας Κατσουρή αλλά και την προσωπικότητα του Μιχάλη.

«Ο πατέρας είναι εργαζόμενος στο δήμο, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, εργατικός, σοβαρός, κάνει σωστά τη δουλειά του. Γνωρίζω την οικογένεια, γνώριζα και τον Μιχάλη σαν ένα παιδί της πόλης, ήταν άνθρωποι οι οποίοι δεν δημιουργούσαν προβλήματα, ήταν μετρημένοι στις δουλειές τους, είχαν εξαιρετικές συμπεριφορές», είπε αρχικά ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr.

«Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός που έγινε η εισροή των οχημάτων και των ανθρώπων μέσα στην ελληνική επικράτεια, ποιοί ήταν οι μηχανισμοί οι οποίοι έλεγξαν την πορεία τους; Πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό το μοιραίο γεγονός το οποίο μας έχει συγκλονίσει όλους; Είναι κύμα εισερχόμενης οπαδικής βίας, αυτό είναι εξαιρετικά δυσμενές, μέσα βρίσκονται διάφορα στοιχεία τα οποία δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά έχουν να κάνουν με εκφράσεις που αφορούν τον φασισμό και τον ναζισμό», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Δεν γνωρίζω πότε θα γίνει η κηδεία, δεν έχω λάβει κάποια σχετική ειδοποίηση. Πιθανόν να γίνει αύριο», ανέφερε.

«Δεν μπόρεσα να μιλήσω με την οικογένεια, μίλησα με στενό συγγενή, μου μεταφέρθηκε ότι η μητέρα νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό. Οι γονείς του είναι συντετριμμένοι. Εμείς είμαστε κοντά στην οικογένεια. Ο Μιχάλης είχε πάει να πιει έναν καφέ και βρέθηκε νεκρός. Δεν υπάρχουν λόγια να μεταφερθεί αυτό που βιώνει η οικογένεια», πρόσθεσε.

Σιγή ιχθύος οι Κροάτες στη ΓΑΔΑ

Υπενθυμίζεται ότι από τους 94 συλληφθέντες για τα ακραία επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι 89 είναι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι σκληροπυρηνικοί Bad Blue Boys που διέσχισαν τα μισά Βαλκάνια και βρέθηκαν στην Αθήνα για να κάνουν επίθεση στο γήπεδο της ΑΕΚ, η οποία είχε ως τραγική κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου φίλου της Ένωσης, Μιχάλη Κατσουρή. Η ΕΛΑΣ, μετά την πρωτοφανή και αδιανόητη αδράνεια, προχώρησε στις συλλήψεις και πλέον εντείνει τις έρευνες για να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας.

Οι συλληφθέντες δίνουν δείγματα DNA έτσι ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας, ωστόσο, στη διάρκεια των ανακρίσεων στη ΓΑΔΑ οι Κροάτες αποδεικνύονται κάτι παραπάνω από… στρατιώτες. Τα λόγια τους είναι λίγα, μετρημένα και καλά μελετημένα ενώ εμφανίζονται αρκετά σκληροί και καθόλου αγχωμένοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Κροάτες έλεγαν στους Αστυνομικούς πως δεν είχαν καμία πρόθεση για να δημιουργήσουν επεισόδια και ήρθαν στην Ελλάδα απλά για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα τους. Στην επισήμανση ότι δεν θα μπορούσαν να μπουν στο γήπεδο, αφού υπήρχε απαγόρευση μετακινήσεων από την UEFA, ανέφεραν πως το γνώριζαν και πως για αυτό ήθελα να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από κάποια καφετέρια κοντά στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα τους.

Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε στο Mega, οι Κροάτες φέρονται να έχουν υποστηρίξει ότι υπήρξαν οικογένειες Ελλήνων που τους επιτέθηκαν πρώτοι και έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια! Στο ερώτημα, όμως, για το γιατί είχαν εξοπλιστεί με φουλ φέις, ρόπαλα, μαχαίρια και κάθε λογής πολεμοφόδια δεν έδωσαν καμία απάντηση. Επίσης, οι Κροάτες κρατάνε κλειστό το στόμα τους αναφορικά με το αν είχαν Έλληνες συνεργάτες σε όλη αυτή την επιχείρηση και δεν έχουν κάνει καμία αναφορά.

Σχετικές ειδήσεις