ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλάδελφεια: Ερωτήματα για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ - Σε εξέλιξη έρευνα για τον δολοφόνο του Μιχάλη

Νέα Φιλάδελφεια: Ερωτήματα για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ - Σε εξέλιξη έρευνα για τον δολοφόνο του Μιχάλη

Συνεχίζει και δημιουργεί απορίες η επιχειρησιακή ολιγωρία της ΕΛΑΣ, η οποία επέτρεψε στους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να κυκλοφορήσουν ανενόχλητοι στη χώρα και να αιματοκυλήσουν τη Νέα Φιλαδέλφεια - Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τους λανθασμένους χειρισμούς της ΕΛΑΣ η οποία δεν εμπόδισε τους Κροάτες χούλιγκαν να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και εκεί να αφαιρέσουν τη ζωή του άτυχου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, το βράδυ της Δευτέρας (07/08).

Όπως αποδεικνύεται και από έγγραφα-ντοκουμέντα της ΕΛΑΣ που έχει δημοσιεύσει το Newsbomb.gr, ήταν γνωστό στην Αστυνομία από την Κυριακή, πως μια φάλαγγα με τους «Bad Blue Boys», το πιο φανατικό γκρουπ οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα έφτανε στην Αθήνα. Ωστόσο όπως δήλωσε σε συνέντευξη του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου υπήρξε μια «τραγική αποτυχία» σε ό,τι αφορά την αποτροπή των επεισοδίων.

Οι ευθύνες για το γεγονός ότι οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν τα σύνορα και διένυσαν ανενόχλητοι εκατοντάδες χιλιόμετρα στην ελληνική επικράτεια, όπως διεμύνησε ο ίδιος ο υπουργός πρόκειται να αποδοθούν και να προκύψουν μέσα από την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται πως ήδη έχουν «καρατομηθεί» επτά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με εντολή του Οικονόμου.

Μάλιστα άμεση ηταν και η παρέμβαση του Αρείου Πάγου με την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη να ζητά τη διενέργεια προκαταρτικής έρευνας στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και την εποπτεία αυτής από αρμόδιο εισαγγελέα εφετών.

Πέρα από το αίτημα για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή, η έρευνα θα στραφεί και σε ευθύνες της αστυνομίας καθώς ζητείται να ερευνηθεί το «πώς, ενώ, σύμφωνα με τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό από την ΕΛΑΣ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατάφεραν να διαφύγουν και να καταφθάσουν στον τόπο του εγκλήματος».

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι Κροάτες

  • Από Ζάγκρεμπ με αυτοκίνητα και βανάκια περνούν στο Μαυροβούνιο, ξημερώματα Δευτέρας 03.00 έως 06.00
    (Περνούσαν τμηματικά για να μην εντοπιστούν)
  • Από εκεί, μέσω Αλβανίας φτάνουν στην Κακαβιά στις 13.00 μεσημέρι Δευτέρας
  • Μέσω της Ιονίας Οδού φτάνουν στα διόδια της Πάτρας στις 20.00 το βράδυ χθες
    (κάνουν μία στάση στο Κιάτο και εκεί σπανε σε ομάδες για να μην εντοπιστούν)
  • Στις 22.00, 10 Ι.Χ από τα 35 φτάνουν στα διόδια της Ελευσίνας
    (τα περνούν και ενώνονται με τους άλλους)
  • Σταθμός ΗΣΑΠ Ειρήνη στις 22.30-23.00
    (Παίρνουν το τρένο)
  • Κατεβαίνουν στα Πευκάκια και από εκεί πεζή στη Φιλαδέλφεια
  • 23.05 Ξεκινούν τα επεισόδια

Ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο του Μιχάλη

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος τραυματίστηκε από μαχαίρι κάραμπιτ στο δεξί του χέρι και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Υπό κράτηση παραμένουν οι 94 από τους 98 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια καθώς τέσσερις Έλληνες αφέθηκαν ελεύθεροι. Η συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι Κροάτες, 89 συγκεκριμένα, ενώ είναι πολύ πιθανό ο δολοφόνος να βρίσκεται ανάμεσά τους και σταδιακά γίνετι λήψη DNA για την ταυτοποίηση του δράστη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης τουλάχιστον 50 «πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες» στα επεισόδια, και για αυτό το λόγο η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και τα σύνορα.

Έρευνες πραγματοποιούνται ακόμη σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί.

Τρόμος για έλευση στρατιών από χούλιγκαν στην Αθήνα

Τα θλιβερά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή οδήγησαν σε αναβολή τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «Opap Arena», ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο με τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο που διεξάγεται κανονικά απόψε Τετάρτη (9/8).

Μία αναμέτρηση η οποία επίσης έχει χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας καθώς όπως συμβαίνει με τους «Bad Blue Boys» της Ντιναμό και τη Θύρα 13, έτσι υπάρχει αδελφοποίηση των Ultras της Μαρσέιγ με την Original της ΑΕΚ.

Μάλιστα, η UEFA ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό πως ο αγώνας της Τετάρτης θα γίνει με πάρα πολύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ενδεικτικό είναι ότι σε κάθε αγώνα διοργανώσεων της UEFA, υπάρχει ένας παρατηρητής.

Σε αγώνες όπως αυτός των «πράσινων» με τους «Φωκαείς», θα υπήρχε και ένας Security Officer κατά την πάγια τακτική της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αλλά μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα υπάρξει και δεύτερος. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς τη σημασία που δίνει, κατόπιν εορτής βέβαια, και η UEFA στα όσα θα γίνουν στη Λεωφόρο όπου θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να διασφαλιστεί η ηρεμία και η ασφάλεια και στους δρόμους της Αθήνας. Πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν έγινε τη Δευτέρα, όταν οι ορδές των Κροατών χούλιγκαν διέσχισαν όλη τη χώρα, έφτασαν ως τη Νέα Φιλαδέλφεια και προχώρησαν στην επίθεση. Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως στην Αθήνα είναι πολύ πιθανό να βρεθούν χούλιγκαν της Μαρσέιγ, αλλά και της ιταλικής Λιβόρνο που επίσης διατηρούν στενούς δεσμούς με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Επιπλέον, διακινούνται φήμες για έλευση και οπαδών της Σανκτ Πάουλι, αλλά και από την «αντίπερα» όχθη φημολογείται πως μπορεί να καταφτάσουν ενισχύσεις με χούλιγκαν της Ρόμα, της Ραπίντ Βιέννης και της Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο φόβος για προσπάθεια «ανταπόδωσης» της δολοφονίας είναι τεράστιος, η ΕΛΑΣ σε κάθε περίπτωση είναι επί ποδός και ευχή όλων είναι να μην επαληθευτούν οι φόβοι για νέο «μακελειό» με πρόσχημα το ποδόσφαιρο αλλά και τα λάθη που έγιναν σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Σχετικές ειδήσεις