ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Στην Ελευσίνα σήμερα το τελευταίο αντίο στον 29χρονο Μιχάλη

Νέα Φιλαδέλφεια: Στην Ελευσίνα σήμερα το τελευταίο αντίο στον 29χρονο Μιχάλη

Στις  17:00 το απόγευμα η κηδεία του άτυχου 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή

Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και ο οργανισμός της ΑΕΚ θα τον αποχαιρετήσουν το απόγευμα της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 17.00 τον 29χρονο Μιχάλη που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια από οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ελευσίνα όπου ζούσε με την οικογένειά του. Η μητέρα του η οποία κατέρρευσε όταν έμαθε για τη δολοφονία του γιου της, επιρρίπτει ευθύνες στο κράτος που δεν προστάτευσε το παιδί της και επέτρεψε να το δολοφονήσουν, ζητώντας ως δικαίωση για τη μνήμη του παιδιού της, τον εντοπισμό και την τιμωρία του δολοφόνου.

Στο Θριάσιο νοσοοκομείο μεταφέρθηκε χθες ο πατέρας του 29χρονου Μιχάλη, ο οποίος νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική μετά από έντονη αδιαθεσία και θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους ενώ η μητέρα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την ημέρα και την ώρα της εξόδιου ακολουθουσίας, ενώ ο δήμος Ελευσίνας έκανε γνωστό πως μέχρι την κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή δεν θα πραγματοποιηθεί στην πόλη καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας: «Σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του 28χρονου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσούρη και μέχρι την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση, στα όρια του Δήμου μας. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στεκόμαστε στο πλευρό της, αυτές τις τραγικές στιγμές. Καλό ταξίδι, Μιχάλη».

Η επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη

Στο μήνυμά της, η οικογένεια του Μιχάλη αναφέρει: «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φτώχιες, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι' αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ" στη μνήμη του αδικοχαμένου μας».

Αριθμοί λογαριασμών σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ»:

Alpha Bank: IBAN: GR26 0140152015200200 2000 515

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: IBAN: GR20 0110080000000804 8089 836

Στην κατάθεση χρειάζεται να δηλωθεί το ονοματεπώνυμο του δωρητή και η φράση «ΜΙΧΑΛΗΣ».

Μετά την πραγματοποίηση της δωρεάς παρακαλούνται οι δωρητές να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συλλόγου είτε τηλεφωνικά στο (210-7700009)(επιλ: 1), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο syllogoselpida@elpida.org, ώστε να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να σταλεί σχετική απόδειξη δωρεάς.

Αδερφός Μιχάλη Κατσουρή: «Μου είπαν... μάλλον πέθανε»

Κατάθεση έδωσε και ο αδερφός του Μιχάλη Κατσουρή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στις 04.00 με κάλεσε ο ξάδερφός μου και είπε ότι ο αδερφός μου, Μιχάλης έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς να ξέρει τον τρόπο που έγινε. Μετά από λίγα λεπτά μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε ότι μάλλον έχει πεθάνει. Ήμουν εκτός Αττικής, οπότε έφτασα στο νοσοκομείο στις 8 παρά 10 το πρωί. Δε γνωρίζω πώς πέθανε ο αδερφός μου, όσο ζούσε ήταν ενεργός οπαδός της ΑΕΚ και ήταν και σε σύνδεσμο»

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του δολοφόνου, ο ιατροδικαστής έλαβε δείγματα από το σώμα και τα νύχια του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη ώστε να ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό που θα οδηγήσει στο δράστη.