Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτοί είναι οι 5 ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτοί είναι οι 5 ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Η αστυνομία έχει «κυκλώσει» έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες

Πέντε είναι οι βασικοί ύποπτοι για τη μοιραία μαχαιριά στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, που του κόστισε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αστυνομία έχει «κυκλώσει» έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έληνες.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν με αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν ως ύποπτοι για την δολοφονία. Οι δύο από τους τρεις Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας, με βαρύ ποινικό μητρώο.

Ο πρώτος βασικός ύποπτος, είναι Έλληνας, 27χρονος και παλιός γνώριμος της αστυνομίας, έχει συλληφθεί τέσσερις φορές:

  • 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
  • 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
  • 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
  • 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό γυναίκα, που οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη η οποία αναβλήθηκε πριν από λίγους μήνες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε στόχος απο περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια, χωρίς διακριτικά. Οι δράστες έσαπσαν τζαμαρίες και τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για αντίποινα οργανωμένων οπαδών άλλης ομάδας.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος, Έλληνας και αυτός, 27 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος ύποπτος Έλληνας επίσης, αναζητείται, ενώ έχει ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δήλωνε την παρουσία αλλά και την συμμετοχή του στη συμπλοκή.

«Μας επιτέθηκαν 150 Κροάτες»

Οι Bad Blue Boys ήρθαν στη χώρα μας εξοπλισμένοι με σουγιάδες, στυλιάρια, τάβλες με καρφιά, σιδερένιους σωλήνες και επικαλαμίδες. Τα όπλα ωστόσο δεν εντοπίστηκαν στους ελέγχους που έγιναν στα σύνορα, όπως αναφέρει και η ΕΡΤ, κάτι που οδηγεί την αστυνομία να πιστεύει πως τα προμηθεύτηκαν από Έλληνες σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Σήμερα ξεκινάει η απολογία των 105 συλληφθέντων, οι οποίοι θα απολογηθούν σε ομάδες ενώπιον τριών ανακριτών. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Την ίδια στιγμή αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από τις καταθέσεις - «φωτιά» όσων έζησαν την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο 29χρονος Μιχάλης έχασε τη ζωή του μετά τη δολοφονική μαχαιριά των Κροατών χούλιγκανς. Αστυνομικοί, οπαδοί της ΑΕΚ, τραυματίες και άλλοι έχουν δώσει τις δικές τους μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ο ειδικός φρουρός τονίζει ότι ακολουθούσαν τα άτομα σε μία απόσταση 50 μέτρων και πως περίμεναν ενισχύσεις. Πιο συγκεκριμένα ο ειδικός φρουρός αναφέρει: «Μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μια απόσταση 50 μέτρων. Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος ασφαλείας, παραμείναμε στο σημείο, δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23:15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν με εντολή του Κέντρου ασφαλείας κινηθήκαμε παράλληλα των ατόμων τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε παράλληλες κατευθύνσεις».

Όπως καταθέτει ο ειδικός φρουρός, δέχθηκαν επίθεση από 150 Κροάτες χούλιγκαν. Χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του αναφέρει: «Είμαι αστυνομικός, φέρω το βαθμό του Ειδικού Φρουρού. Την 07/08/2023 διαταχθήκαμε προς εκτέλεση υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων κατά το ωράριο 20:00 έως 02:00 της επόμενης ημέρας. Περί ώρα 23:25 της 07/08/2023 λάβαμε εντολή από το Κέντρο Ασφαλείας, να ενσωματωθούμε με την ΟΠΚΕ Κ-223, επί της οδού Ανθέων για εντοπίσουμε στα πέριξ στενά, άτομα – οπαδούς οι οποίοι συμμετείχαν σε επεισόδια που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο εξωτερικά του γηπέδου ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Φιλαδέλφεια Αττικής. Κατά την περιπολία μας στο ανωτέρω σημείο και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού, εντοπίσαμε περί τα 150 άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα και καλυμμένα χαρακτηριστικά του πρόσωπου τους με κουκούλες και καπέλα, τα οποία στη θέα μας κατευθύνθηκαν επί της οδού Αριοβαρζανού».

Κατάθεση τραυματία για επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το Open παρουσιάζει κατάθεση τραυματία των επεισοδίων, ο οποίος είχε πάει στο γήπεδο με τον ανήλικο γιο του για να πάρει εισιτήρια. «Περίπου στις 23.00 με έναν φίλο μου και τον ανήλικο γιο μου, πήγαμε στο γήπεδο να βρω τον φίλο μου και να πάρω τα εισιτήρια που μου είχε βρει. Περίπου στις 23.30 φτάσαμε στη συμβολή των οδών Δεκελείας με τη Φωκών. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και χωρίς να το καταλάβω δέχτηκα επίθεση από πολλά άτομα τα οποία άρχισαν να με χτυπούν με στειλιάρια που κρατούσαν ενώ όπως είδα είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες. Ευτυχώς τον γιο μου τον πήρε ο φίλος μου και τον πήγε στο σπίτι, χωρίς να τον ακουμπήσουν».

Αδερφός Μιχάλη Κατσουρή: «Μου είπαν... μάλλον πέθανε»

Κατάθεση έδωσε και ο αδερφός του Μιχάλη Κατσουρή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στις 04.00 με κάλεσε ο ξάδερφός μου και είπε ότι ο αδερφός μου, Μιχάλης έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς να ξέρει τον τρόπο που έγινε. Μετά από λίγα λεπτά μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε ότι μάλλον έχει πεθάνει. Ήμουν εκτός Αττικής, οπότε έφτασα στο νοσοκομείο στις 8 παρά 10 το πρωί. Δε γνωρίζω πώς πέθανε ο αδερφός μου, όσο ζούσε ήταν ενεργός οπαδός της ΑΕΚ και ήταν και σε σύνδεσμο»

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του δολοφόνου, ο ιατροδικαστής έλαβε δείγματα από το σώμα και τα νύχια του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη ώστε να ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό που θα οδηγήσει στο δράστη.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 29χρονο

Σήμερα το απόγευμα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, παρουσία και των δύο γονιών του, θα τελεστεί η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή. Η μητέρα του έχει λάβει εξιτήριο από τον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλευόταν με συμπτώματα εμφράγματος, ενώ και ο πατέρας του, ο οποίος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο εισήχθη στο Θριάσιο, αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας για να παραστεί στην κηδεία του γιου του.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 17:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα, πόλη στην οποία έμενε.

Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν δωρεές υπέρ του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κοινοποίησε το μήνυμα της οικογένειας, στο οποίο εξηγούν τους λόγους που επιθυμούν να γίνουν οι δωρεές υπέρ της ΕΛΠΙΔΑΣ και ραγίζουν καρδιές.

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι' αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ" στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», γράφουν στο μήνυμά τους.

Σχετικές ειδήσεις