ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Αποκαλυπτικές καταθέσεις για τη δράση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Νέα Φιλαδέλφεια
Eurokinissi

Νέα στοιχεία για τη δράση των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Λίγες ώρες πριν από την κηδεία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε στα επεισόδια των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι αστυνομικοί καλούνται να βρουν τους ενόχους αλλά και να δοθούν απαντήσεις στο τι τελικά έφταιξε και οι Κροάτες προκάλεσαν το χάος στους δρόμους έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Τα νέα βίντεο ντοκουμέντα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA αποκαλύπτουν τη δράση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τα τάγματα εφόδου των Κροατών επιτίθενται σε ανυποψίαστο κόσμο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ λίγη ώρα πριν ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέσει νεκρός στο έδαφος.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας στις 23.08 της Δευτέρας, φαίνεται ένα πλήθος ανθρώπων, φιλάθλων της ΑΕΚ, να τρέχει πανικόβλητο, προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία των Κροατών χούλιγκαν που χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Πολλοί από τους χούλιγκαν, που κυνηγούν το πλήθος, κρατούν και πετούν φωτοβολίδες. Λίγα λεπτά έπειτα από αυτές τις εικόνες, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέφτει νεκρός.

Το υλικό αυτό, όπως και άλλα στοιχεία, έχουν συγκεντρωθεί και αναλύονται από τις Αρχές, με σκοπό την ταυτοποίηση των δραστών τόσο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή όσο και του τραυματισμού παρευρισκόμενων στο σημείο.

Τι αποκαλύπτει ειδικός φρουρός για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Την ίδια στιγμή αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από τις καταθέσεις - «φωτιά» όσων έζησαν την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο 29χρονος Μιχάλης έχασε τη ζωή του μετά τη δολοφονική μαχαιριά των Κροατών χούλιγκανς. Αστυνομικοί, οπαδοί της ΑΕΚ, τραυματίες και άλλοι έχουν δώσει τις δικές τους μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ο ειδικός φρουρός τονίζει ότι ακολουθούσαν τα άτομα σε μία απόσταση 50 μέτρων και πως περίμεναν ενισχύσεις. Πιο συγκεκριμένα ο ειδικός φρουρός αναφέρει: «Μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μια απόσταση 50 μέτρων. Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος ασφαλείας, παραμείναμε στο σημείο, δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23:15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν με εντολή του Κέντρου ασφαλείας κινηθήκαμε παράλληλα των ατόμων τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε παράλληλες κατευθύνσεις».

Όπως καταθέτει ο ειδικός φρουρός, δέχθηκαν επίθεση από 150 Κροάτες χούλιγκαν. Χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του αναφέρει: «Είμαι αστυνομικός, φέρω το βαθμό του Ειδικού Φρουρού. Την 07/08/2023 διαταχθήκαμε προς εκτέλεση υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων κατά το ωράριο 20:00 έως 02:00 της επόμενης ημέρας. Περί ώρα 23:25 της 07/08/2023 λάβαμε εντολή από το Κέντρο Ασφαλείας, να ενσωματωθούμε με την ΟΠΚΕ Κ-223, επί της οδού Ανθέων για εντοπίσουμε στα πέριξ στενά, άτομα – οπαδούς οι οποίοι συμμετείχαν σε επεισόδια που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο εξωτερικά του γηπέδου ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Φιλαδέλφεια Αττικής. Κατά την περιπολία μας στο ανωτέρω σημείο και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού, εντοπίσαμε περί τα 150 άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα και καλυμμένα χαρακτηριστικά του πρόσωπου τους με κουκούλες και καπέλα, τα οποία στη θέα μας κατευθύνθηκαν επί της οδού Αριοβαρζανού».

Κατάθεση τραυματία για επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το Open παρουσιάζει κατάθεση τραυματία των επεισοδίων, ο οποίος είχε πάει στο γήπεδο με τον ανήλικο γιο του για να πάρει εισιτήρια. «Περίπου στις 23.00 με έναν φίλο μου και τον ανήλικο γιο μου, πήγαμε στο γήπεδο να βρω τον φίλο μου και να πάρω τα εισιτήρια που μου είχε βρει. Περίπου στις 23.30 φτάσαμε στη συμβολή των οδών Δεκελείας με τη Φωκών. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και χωρίς να το καταλάβω δέχτηκα επίθεση από πολλά άτομα τα οποία άρχισαν να με χτυπούν με στειλιάρια που κρατούσαν ενώ όπως είδα είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες. Ευτυχώς τον γιο μου τον πήρε ο φίλος μου και τον πήγε στο σπίτι, χωρίς να τον ακουμπήσουν».

Γιατρός: «Ο Μιχάλης ήταν άπνοος και με μυδρίαση»

Στις καταθέσεις που δόθηκαν υπάρχει και αυτή του γιατρού, ο οποίος ανέλαβε την ανάνηψη του Μιχάλη Κατσουρή αλλά ήταν ήδη αργά.

«Περί ώρα 23.45 προσήλθε ένα άτομο, άνδρας, με ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο άτομο δεν έφερε σφυγμούς, ήταν άπνοος και με μυδρίαση. Αμέσως εισήχθη στα επείγοντα όπου και προχωρήσαμε στη διαδικασία της ανάνηψης για το χρονικό διάστημα της μιας ώρας, πλην όμως δεν καταφέραμε να τον επαναφέρουμε στη ζωή. Το εν λόγω άτομο δεν έφερε εξωτερικά εμφανή τραύματα, εκτός από ένα θλαστικό τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού βραγχίονα, πλην όμως είχε αίμα σε όλο του το σώμα».

Αδερφός Μιχάλη Κατσουρή: «Μου είπαν... μάλλον πέθανε»

Κατάθεση έδωσε και ο αδερφός του Μιχάλη Κατσουρή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στις 04.00 με κάλεσε ο ξάδερφός μου και είπε ότι ο αδερφός μου, Μιχάλης έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς να ξέρει τον τρόπο που έγινε. Μετά από λίγα λεπτά μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε ότι μάλλον έχει πεθάνει. Ήμουν εκτός Αττικής, οπότε έφτασα στο νοσοκομείο στις 8 παρά 10 το πρωί. Δε γνωρίζω πώς πέθανε ο αδερφός μου, όσο ζούσε ήταν ενεργός οπαδός της ΑΕΚ και ήταν και σε σύνδεσμο»

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του δολοφόνου, ο ιατροδικαστής έλαβε δείγματα από το σώμα και τα νύχια του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη ώστε να ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό που θα οδηγήσει στο δράστη.

Σχετικές ειδήσεις