ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: «Μάλλον πέθανε» - Συγκλονίζουν οι καταθέσεις για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια
Eurokinissi

Η περίπτωση του γιατρού, ο οποίος έδωσε κατάθεση, συγκλονίζει. Κι αυτό γιατί πρόκειται για το πρόσωπο που ανέλαβε την ανάνηψη του Μιχάλη Κατσουρή αλλά ο 29χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια του

Στη δημοσιότητα έρχονται οι λεπτομέρειες από τις πρώτες στιγμές των επεισοδίων που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και είχαν ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις που έρχονται στη δημοσιότητα, πρόκειται για άτομα που είτε βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στα επεισόδια είτε κλήθηκαν να βοηθήσουν όπως ένας ειδικός φρουρός καθώς και ένας γιατρός.

Μάλιστα, η περίπτωση του γιατρού, ο οποίος έδωσε κατάθεση, συγκλονίζει. Κι αυτό γιατί πρόκειται για το πρόσωπο που ανέλαβε την ανάνηψη του Μιχάλη Κατσουρή αλλά ο 29χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια του.

Γιατρός: «Ο Μιχάλης ήταν άπνοος και με μυδρίαση»

«Περί ώρα 23.45 προσήλθε ένα άτομο, άνδρας, με ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο άτομο δεν έφερε σφυγμούς, ήταν άπνοος και με μυδρίαση. Αμέσως εισήχθη στα επείγοντα όπου και προχωρήσαμε στη διαδικασία της ανάνηψης για το χρονικό διάστημα της μιας ώρας, πλην όμως δεν καταφέραμε να τον επαναφέρουμε στη ζωή. Το εν λόγω άτομο δεν έφερε εξωτερικά εμφανή τραύματα, εκτός από ένα θλαστικό τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού βραγχίονα, πλην όμως είχε αίμα σε όλο του το σώμα.

Αδερφός Μιχάλη Κατσουρή: «Μου είπαν... μάλλον πέθανε»

«Στις 04.00 με κάλεσε ο ξάδερφός μου και είπε ότι ο αδερφός μου, Μιχάλης έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς να ξέρει τον τρόπο που έγινε. Μετά από λίγα λεπτά μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε ότι μάλλον έχει πεθάνει. Ήμουν εκτός Αττικής, οπότε έφτασα στο νοσοκομείο στις 8 παρά 10 το πρωί. Δε γνωρίζω πώς πέθανε ο αδερφός μου, όσο ζούσε ήταν ενεργός οπαδός της ΑΕΚ και ήταν και σε σύνδεσμο».

Ειδικός Φρουρός (ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗ): «Είχαμε οπτική επαφή με τους χούλιγκαν»

«Περί ώρα 22.45 της 7/8/2023 κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από Αλεξάνδρας και Πατησίων από κοινού με το Δ-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ με κατεύθυνση τον ΗΣΑΠ "ΠΕΥΚΑΚΙΑ", προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα, κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια, πιθανόν οπαδοί. Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ "ΠΕΡΙΣΣΟΣ" αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν αποβιβαστεί από τον ΗΣΑΠ, πέρασαν τη Λ. Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα, παράλληλο της οδού Παπαναστασίου. Εμείς κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου, έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσυλλίου, στην οδό Λυκούργου.

Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση 50 μέτρων. Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος Ασφαλείας παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας..... Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23.15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν, με εντολή του Κέντρου Ασφαλείας, κινηθήκαμε παράλληλα τω ατόμων, τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε διάφορες κατευθύνσεις».

Κατάθεση τραυματία: «Με χτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι»

«Χθες 7/8/2023 και περί ώρα 21.50 πήγα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πιω μια μπύρα. Στις 23.00 κι ενώ καθόμουν στο σημείο, ακούω ξαφνικά μια κροτίδα και είδα γύρω στα 200 άτομα με μαύρα ρούχα να τρέχουν προς το μέρος μου. Τότε ένας εξ΄αυτών με χτύπησε με ένα μπουκάλι στο κεφάλι και μετά αρκετοί άρχισαν να με χτυπάνε με τα χέρια τους. Μόλις έφυγαν, πήγα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί μου είπαν να μείνω για 72 ώρες, γιατί είχα αιμάτωμα στο κεφάλι».

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα των συλληφθέντων οπαδών της Ντιναμό για τα επεισόδια

Στη δημοσιότητα έρχονται τα πρώτα ονόματα των συλληφθέντων Κροατών για τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως αναφέρει η κροατική ιστοσελίδα Jutarnji List, η οποία καλύπτει με συνεχές ρεπορτάζ τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μετά την επίθεση της περασμένης Δευτέρας και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, «ο Τόμισλαβ Τ., η οικογένεια του οποίου ζει στο Ζάγκρεμπ, είναι ένας από τους συλληφθέντες στην Αθήνα, ενώ βρισκόταν στην «γ’ κατηγορία» των επικίνδυνων οπαδών, σύμφωνα με τη σχετική λίστα των κροατικών αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κροάτικη ιστοσελίδα Jutarnji List σημειώνει ακόμα πως «ο συλληφθείς είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία στο Ζάγκρεμπ, αλλά και πρόεδρος κεντρικού συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που συστεγάζεται με τα κεντρικά γραφεία των διαβόητων BBB».

Ο Τ. είχε πρόσφατα συλληφθεί για επεισόδια και στην Κροατία, πριν από αγώνα μεταξύ της Χάιντουκ και της Λοκομοτίβ. Τότε η Αστυνομία είχε συλλάβει 25 άτομα, τα οποία είχε εντοπίσει μέσω καμερών. Στα συγκεκριμένα επεισόδια πήρε μέρος, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, και ο Ιβάν Κ. από το Ζάγκρεμπ, ο οποίος μένει στη Ριέκα και βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων της Αθήνας. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την κροάτικη ιστοσελίδα και ο Ντράγκαν Κ., που μένει στη Βιέννη, και είναι εκ των ηγετών των οπαδών της Ραπίντ.

Ο 25χρονος Ι. Λ. είναι προπονητής καράτε σε σύλλογο του Ζάγκρεμπ. Η κροάτικη ιστοσελίδα μιλώντας με έναν συνάδελφό του, επιβεβαίωσε την πληροφορία. «Ναι, είναι αλήθεια, το έμαθα από τον καλύτερό του φίλο, που με τη σειρά του το έμαθε από την αδερφή του.

Ξέρω ότι είναι φανατικός οπαδός της Ντιναμό και πως έχει ταξιδέψει σε Λονδίνο και Λισαβώνα. Νεότερος ήταν μέλος της εθνικής ομάδας καράτε. Εργάζεται, έχει κοπέλα και είναι ο αγαπημένος των παιδιών που προπονεί. Έμαθα ότι η οικογένειά του προσέλαβε δικηγόρο στην Κροατία και προετοιμάζεται για την ανάκριση της Κυριακής.

Όπως αναφέρει η Jutarnji List, οι οπαδοί της Ντιναμό, αναμένεται να ισχυριστούν πως βρέθηκαν στην περιοχή για να πιουν καφέ και πως προκλήθηκαν από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, το ίδιο επικαλούνταν και σε άλλη περίπτωση επεισοδίων.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανακοίνωση-πρόκληση των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Τέσσερις μέρες μετά το ταξίδι θανάτου των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκεμπ απ’ την Κροατία για την Αθήνα, την επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, οι οργανωμένοι της συγκεκριμένης ομάδας… έκαναν την εμφάνισή τους. Οι Bad Blue Boys, οι σκληροπυρηνικοί της ομάδας από την Βαλκανική χώρα, τοποθετήθηκαν μέσω ανακοίνωσής τους στο Telegram.

Εκεί οι αναφορές τους είναι έως και εξοργιστικές σε πολλά σημεία. Δεν αναλαμβάνουν την παραμικρή ευθύνη για όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ενώ το παίζουν και… θύματα της υπόθεσης, καθώς γίνεται αναφορά σε επτά μαχαιρωμένους συμπατριώτες τους. Παράλληλα, ρίχνουν ευθύνη στα ΜΜΕ που τους κατηγορούν και ζητούν να μην… καταστρέφεται η ζωή νέων ανθρώπων. Δηλαδή της δικής τους που «στιγματίζεται» με όσα ακούγονται. Μετά από μια δολοφονία που προήλθε από επίθεση που έκαναν ερχόμενοι απ’ την Κροατία όλα αυτά.

Η ανακοίνωση των BBB:

«Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό τους. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ.

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ το γεγονός ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορεί να υπάρξουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος. Υπάρχει μόνο μια δήθεν έρευνα από τη συμβιβασμένη ελληνική αστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να κατευθύνει στη συνέχεια ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η επαίσχυντη χειρονομία της χρήσης μαχαιριού σε μια σύγκρουση οπαδών θα αποδίδεται στους Κροάτες για να ικανοποιήσουν το αιμοδιψή κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.

Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από τη χρήση μαχαιριών. Τρεις τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά (7!) μαχαιριές. Υπάρχει κάποιος στην Κροατία για τον οποίο αυτά που αναφέρουμε διαταράσσουν το αφήγημα σύμφωνα με το οποίο οι Bad Blue Boys ευθύνονται για όλα;

Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και το κοινό της Κροατίας: Σταματήστε αυτό το λιντσάρισμα που έχεις ως στόχο εκατό Κροάτες πολίτες και μην συμμετέχετε σε αυτό! Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για τον εντυπωσιασμό!».

Μιχάλης Κατσουρής: 9 Κροάτες, τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 29χρονου

Οι αστυνομικοί που ψάχνουν τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που έπεσε νεκρός μετά την επιδρομή των χούλιγκαν - Κροατών και Ελλήνων - το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε μια λίστα 13 ατόμων.

Η ομάδα των 13 χούλιγκαν, που σχηματίστηκε με βάση το παρελθόν και τη δράση τους, απαρτίζεται από 9 Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ, στην κατοχή του 22χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι οργανωμένος οπαδός, εντοπίστηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Όσον αφορά τους τρεις Έλληνες, στο ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ αναφέρει ότι πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς, με τους δύο να έχουν συλληφθεί και τον τρίτο να παραμένει ασύλληπτος αν και το όνομά του βρίσκεται στη δικογραφία.

O πρώτος είναι ηλικίας 27 ετών και φέρεται να έχει απασχολήσει πρόσφατα τις Αρχές, καθώς το όνομά του εμφανίζεται σε δικογραφία που σχηματίστηκε στις 9 Μαρτίου για τη δράση ομάδας που έκανε ληστρικές επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Η ομάδα αυτή, μάλιστα, φέρεται να έχει για αρχηγό μια γυναίκα η οποία παραμένει στη φυλακή δυνάμει της εν λόγω δικογραφίας.

Ο δεύτερος οργανωμένος οπαδός είναι επίσης 27 ετών και περιλαμβάνεται στην ομάδα των 13 που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών που ερευνούν την δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Κατά πληροφορίες στο παρελθόν έχει και αυτός συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος Έλληνας, τα στοιχεία του οποίου - πέραν του ονόματος- δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία εμφανίζεται να έχει κάνει αναρτήσεις στα social media για την παρουσία και συμμετοχή του στη φονική επιδρομή με βαρείς χαρακτηρισμούς για την ΑΕΚ αλλά και το θύμα.

Νέα Φιλαδέλφεια: Αύριο η κηδεία του Μιχάλη - Εξιτήριο για την μητέρα του και τον Κροάτη χούλιγκαν

Στην πόλη όπου έμενε, την Ελευσίνα θα κηδευθεί ο δολοφονημένος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα άγρια επεισόδια της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν δωρεές υπέρ του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κοινοποίησε το μήνυμα της οικογένειας, στο οποίο εξηγούν τους λόγους που επιθυμούν να γίνουν οι δωρεές υπέρ της ΕΛΠΙΔΑΣ και ραγίζουν καρδιές.

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι' αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ" στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», γράφουν στο μήνυμά τους.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μιχάλη Κατσουρή, θα γίνει την Παρασκευή (11/8) στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα, πόλη στην οποία έμενε.

Εξιτήριο έλαβε η μητέρα του Μιχάλη Κατσουρή

Την ίδια ώρα εξιτήριο από το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλευόταν με συπμτώματα εμφράγματος από την Τρίτη, έλαβε η μητέρα του 29χρονου.

Εξιτήριο έχει λάβει επίσης ο 37χρονος Κροάτης, ο οποίος νοσηλευόταν φρουρούμενος στην Α' Χειρουργική Κλινική, ενώ αναμένεται να λάβουν ακόμα δύο Έλληνες, ένας 48χρονος και ένας 47χρονος.

Στο νοσοκομείο παραμένει λόγω κεφαλαλγίας και επεισοδίων εμετών ο 26χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά.

Ο 37χρονος Κροάτης χούλιγκαν αμέσως μετά το εξιτήριο που έλαβε μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:

1) Ημεδαπός υπήκοος, (48 ετών), νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική σε σταθερή κατάσταση, σιτίζεται, είναι περιπατητικός και εκκρεμεί ο επαναληπτικός απεικονιστικός έλεγχος προκειμένου να δοθεί σήμερα εξιτήριο.

2) Ημεδαπός υπήκοος, (47 ετών), νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική σε σταθερή κατάσταση, σιτίζεται, είναι περιπατητικός και εκκρεμεί ο επαναληπτικός απεικονιστικός έλεγχος προκειμένου να δοθεί σήμερα εξιτήριο.

3) Ημεδαπός υπήκοος, (26 ετών), νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική σε σταθερή κατάσταση, έχει κεφαλαλγία και επεισόδια εμέτων. Συνεχίζεται η παρακολούθηση και η νοσηλεία του.

4) Αλλοδαπός υπήκοος (Κροάτης), (37 ετών), της Α' Χειρουργική Κλινική, ολοκλήρωσε τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο και έλαβε ιατρικό εξιτήριο στις 12:30, από το νοσοκομείο.

5) Η μητέρα του θανόντος Κ.Μ., ύστερα από τον πλήρη καρδιολογικό έλεγχο που ολοκλήρωσε χωρίς ευρήματα, έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο μας στις 09/08/2023 στις 19:00.

Σχετικές ειδήσεις