ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης των Κροατών χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια
MEGA/Glomex

Στο βίντεο αυτό φαίνεται η στιγμή που οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θυμίζοντας τάγμα εφόδου, επιτίθενται σε ανυποψίαστο κόσμο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, λίγο πριν ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέσει νεκρός

Νέα βίντεο ντοκουμέντα από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο αυτό, που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA, φαίνεται η στιγμή που οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θυμίζοντας τάγμα εφόδου, επιτίθενται σε ανυποψίαστο κόσμο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, λίγο πριν ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέσει νεκρός.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας στις 23.08 της Δευτέρας, φαίνεται ένα πλήθος ανθρώπων, φιλάθλων της ΑΕΚ, να τρέχει πανικόβλητο, προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία των Κροατών χούλιγκαν που χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Πολλοί από τους χούλιγκαν, που κυνηγούν το πλήθος, κρατούν και πετούν φωτοβολίδες. Λίγα λεπτά έπειτα από αυτές τις εικόνες, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέφτει νεκρός.

Το υλικό αυτό, όπως και άλλα στοιχεία, έχουν συγκεντρωθεί και αναλύονται από τις Αρχές, με σκοπό την ταυτοποίηση των δραστών τόσο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, όσο και του τραυματισμού παρευρισκόμενων στο σημείο.

Μάρτυρας για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Ζω από θαύμα»

Νέες μαρτυρίες από τα αιματηρά επεισόδια της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε οπαδός της ΑΕΚ, ο οποίος βρέθηκε στα επεισόδια της Δευτέρας και μάλιστα μαζί με τον γιο του, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά, «Το έζησα. Ήρθαν για να σκοτώσουν, από θαύμα ζω».

Εξηγεί ότι και εκείνος δέχθηκε μανιασμένη επίθεση από Κροάτες χούλιγκαν, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά δεχόταν το φονικό χτύπημα ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

«Πήγα να προμηθευτώ δυο εισιτήρια. Πήρα τον γιο μου, φτάσαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με το που κατέβηκα να παρκάρει ο φίλος μου - ο φίλος μου τους είδε να τρέχουνε - έφυγε ο γιος μου, έτρεξε με τον όχλο. Τον πήραν οι φίλοι μου και τον έφεραν εδώ και εμάς άρχισαν να μας χτυπάνε», περιέγραψε ο τραυματίας και πρόσθεσε:

«Φορούσαν κράνη, φουλ φέις, με χτυπούσαν. Λιποθύμησα με τη μία. Κρατούσαν λοστάρια, ρόπαλα... Ξέρω γω, έφαγα μία στο κεφάλι και έπεσα κάτω...»

Ο άνδρας φέρει χτυπήματα στα πόδια, την ωμοπλάτη ενώ έχει 10 ράμματα στο κεφάλι.

«Δεν μπορώ να περιγράψω τίποτα άλλο. Αρχίζω τα θυμάμαι και τρέμω από ότι βλέπετε. Πιστεύω ότι είναι αρκετά και μόνο αυτά που είπα. Να σταματήσει η βία. Δεν αξίζει η Ελλάδα που γέννησε τον πολιτισμό να σκοτώνονται για τις ομάδες. Αυτούς πώς τους επέτρεψαν να έρθουν εδώ πέρα; 200 δολοφόνους να έρθουν να μας κανουν δολοφονική επίθεση;», υπογράμμισε.

Ο μάρτυρας μιλάει και για τον Μιχάλη Κατσουρή που έχασε τη ζωή του από τη θανάσιμη μαχαιριά ενός από τους οργισμένους χούλιγκαν: «Μιλάμε για το καλύτερο παιδί. Τον ήξερα προσωπικά τον Μιχάλη. Θέλω να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Τα θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια της ΑΕΚ για τον χαμό του Μιχάλη, γιατί δεν υπήρχε τέτοιο παιδί. Ειλικρινά, όσο ζω θα τον θυμάμαι».