ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Κατσουρής: «ΑΕΚτζή μου, χειροκροτήστε το παιδί μου» - Σπαράζει η μητέρα του 29χρονου

Μιχάλης Κατσουρής: «ΑΕΚτζή μου, χειροκροτήστε το παιδί μου» - Σπαράζει η μητέρα του 29χρονου

Μιχάλης Κατσουρής: Εν μέσω χειροκροτημάτων αποχώρησε από τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου το φέρετρο με τη σορό του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ - Σπαρακτικά λόγια από τη μητέρα του

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα όπου τελέστηκε η κηδεία του άτυχου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το τελευταίο αντίο στον 29χρονο που δέχθηκε φονική μαχαιριά στο δεξί του χέρι από την οποία και κατέληξε, είπαν το απόγευμα της Παρασκευής, φίλοι, συγγενείς καθώς και πλήθος φίλων της ΑΕΚ αλλά και μέλη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε όταν το φέρετρο με τη σορό του Μιχάλη Κατσουρή, αποχώρησε από τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου υπό πλήθος χειροκροτημάτων.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου Μιχάλη με την μητέρα του να φωνάζει «Αφήστε να φτάσω στο παιδί μου... αγόρι μου, ΑΕΚτζή μου. Χειροκροτήστε το παιδί μου» ακολουθώντας το φέρετρο του γιου της, το οποίο έφτασε λίγο αργότερα στο κοιμητήριο της Ελευσίνας όπου ετάφη ο αδικοχαμένος 29χρονος.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει και το μήνυμα που έστειλε η μητέρα του εντός του ιερού ναού. «Η απώλεια πονάει αλλά είμαστε ήσυχοι, γιατί βρίσκεσαι ήδη δίπλα στους αγγέλους», ακούγεται να λέει. «Πού σε πηγαίνουν παιδάκι μου;», είπε σε άλλο σημείο

Όσοι βρέθηκαν στην εκκλησία αποχαιρέτισαν τον Μιχάλη Κατσουρή με κίτρινα τριαντάφυλλα ενώ η νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του ήταν στολισμένη με κιτρινόμαυρες κορδέλες, κίτρινα λουλούδια και ένα κασκόλ της «Original».

Από νωρίς έξω από το ναό του Αγίου Κωνσταντίνου είχαν τοποθετηθεί πολλά στεφάνια εις μνήμην του Μιχάλη , ο θάνατος του οποίου προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία, που προκλήθηκε από τραύμα με μαχαίρι.

Το πανό των φίλων του απ’ το σύνδεσμο Ελευσίνας

Συγκινητικό είναι και το πανό που σήκωσαν φίλοι του Μιχάλη από τον τοπικό σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ στην Ελευσίνα και έγραφε «Μιχάλη μάγκα ανάμεσά μας πάντα». Πανό που θα συντροφεύει και τους αγώνες της ΑΕΚ σε κάθε γήπεδο που θα έχει τον κόσμο στο πλάι της.

Η επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή

Σημειώνεται ότι η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο – “Ελπίδα”».

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιες, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ» στη μνήμη του αδικοχαμένου μας».

Πήγαμε για να δούμε τον αγώνα και όχι να σκοτώσουμε - Τι υποστήριξαν οι Κροάτες

Την ώρα που νέα βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ορισμένοι από τους 30 κατηγορούμενους Κροάτες ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους για όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ένας από τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ο Έλληνας που είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην περιοχή των Αμπελοκήπων ολοκλήρωσε την απολογία του. Επιπλέον, ένας ακόμη κατηγορούμενος και συγκεκριμένα ένας από τους Κροάτες ολοκλήρωσε την απολογία του.

Οι συγκεκριμένοι, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν βρέθηκαν στον χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ για να δολοφονήσουν αλλά για να δουν τον αγώνα της ομάδας τους.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων θα συνεχιστούν το Σάββατο από μία νέα ομάδα 30 κατηγορουμένων και θα ακολουθήσει την ερχόμενη Κυριακή άλλη μία ομάδα από τους εμπλεκόμενους.

Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές.

Σχετικές ειδήσεις