ΕΛΛΑΔΑ

Τήνος: Η Αρχιερατική Λειτουργία και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας (Βίντεο)

Τήνος: Η Αρχιερατική Λειτουργία και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας (Βίντεο)

Χιλιάδες πιστοί καταφθάνουν στην Παναγία της Τήνου για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου

Ο Ελληνισμός και η Χριστιανοσύνη έως τα πέρατα του κόσμου σήμερα γιορτάζουν. Γιορτάζουν, μάλιστα, με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη μετάστασή Της στους ουρανούς.

Γιορτάζει το τέλος της επίγειας ζωής, που μεταστρέφεται αμέσως σε χαρμόσυνη συνάντηση. Η ζωή θριαμβεύει… «Ο θάνατος δεν είναι πλέον θάνατος. Ο θάνατος ακτινοβολεί αιωνιότητα και αθανασία. Ο θάνατος δεν είναι πλέον ρήξη, αλλά ένωση. Δεν είναι λύπη, αλλά χαρά. Δεν είναι ήττα, αλλά νίκη.

Αυτά είναι όσα εορτάζουμε την ημέρα της Κοιμήσεως της Παναγίας Παρθένου, καθώς τα προεικονίζουμε, τα προγευόμαστε και τα απολαμβάνουμε από τώρα, στην αυγή της μυστικής και αιώνιας Ημέρας», κατά τον πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Σμέμαν, που συγκαταλέγεται στις μεγάλες μορφές της Θεολογίας του 20ου αιώνα.

Παρακολουθήστε LIVE από την Τήνο την Αρχιερατική Λειτουργία και τη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Η Τήνος «βουλιάζει» από χιλιάδες πιστούς

Συνεχίζεται η φυγή των εκδρομέων του Δεκαπενταυγούστου, με τον κύριο όγκο των ταξιδιωτών να κατευθύνεται στην Τήνο αλλά και την Πάρο. Στην Αθήνα, παρατηρούνται γνώριμες –για την εποχή– εικόνες, με τα κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας να είναι… ερημικά άδεια και μονάχα τουριστικά λεωφορεία και ταξί να κυκλοφορούν στην πόλη.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο λιμάνι, από όπου αναχώρησαν και οι τελευταίοι εκδρομείς για τα δημοφιλή νησιά της χώρας. Το τριήμερο 11 – 13 Αυγούστου, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά περισσότεροι από 120.000 εκδρομείς και 30.000 από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Συνολικά, 150.000 ταξιδιώτες έφυγαν από τα τρία λιμάνια της Αττικής.

Αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών είναι η Τήνος, όπου συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Κατανυκτική είναι από χθες (14/08) η ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο και μέσα στον ναό, ενώ, όλη την ημέρα, άνθρωποι κάθε ηλικίας ανεβαίνουν γονυπετείς τη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης, παραβλέποντας τον πόνο και ευελπιστώντας ότι θα εισακουσθούν οι προσευχές τους. Φόρος τιμής αποδόθηκε και στη λαβωμένη «Έλλη», 83 χρόνια μετά τη βύθιση του καταδρομικού από τορπίλη ιταλικού υποβρυχίου στα ανοιχτά του λιμανιού, παρασύροντας εννέα άτομα στον θάνατο.

Το απόγευμα (14/08), τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μαυσωλείο της Έλλης, ενώ, σήμερα (15/08), ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παραστεί στους εορτασμούς και να ρίξει ένα δάφνινο στεφάνι στον υγρό τάφο της. Ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.