ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βοιωτία: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βοιωτία - Φόβοι μην φτάσει στο ελατόδασος

Φωτιά στη Βοιωτία: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βοιωτία - Φόβοι μην φτάσει στο ελατόδασος

Με τις αναζωπυρώσεις παλεύουν οι δυνάμεις στη Βοιωτία. Νέα μέτωπα ξεσπούν και μεγαλώνουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Άνιση μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Βοιωτία. Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα καθώς οι άνεμοι έχουν αναπτυχθεί αρκετά και δυσχεραίνουν ξανά το έργο.

Τα εναέρια μέσα προσπαθούν για περιορισμό του μετώπου ενώ μηχανήματα τρέχουν να προλάβουν να κάνουν αντιπυρικές ζώνες.

Το μέτωπο βρίσκεται στην αρχαία ακρόπολη της Στειρίδας, ενώ πιο πάνω είναι η Μονή του Οσίου Λουκά.

«Θα διακινδυνεύσουμε να πούμε ότι είναι καλύτερη από ότι ήταν πριν από δύο ώρες» σημειώνει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ από το σημείο της πυρκαγιάς λέγοντας πως «το μέτωπο εκτείνεται στην πλαγιά του βουνού, έχοντας φτάσει λίγο πριν από την κορυφή. Για την ώρα οι άνεμοι φυσούν από την αντίθετη πλευρά, ωστόσο αυτό το οποίο λέμε αυτές τις ημέρες η φωτιά, σιγά σιγά οπισθοδρομεί, με κίνδυνο να φτάσει στην κορυφή και να πέσει από την πίσω πλευρά του Ελικώνα, στο ελατόδασος».

«Τώρα σε ότι αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν εδώ πέρα, στο σημείο το οποίο βρισκόμαστε είναι 38 πυροσβέστες, 18 οχήματα, δύο ελικόπτερα τα οποία προσπαθούν να κάνουν ρίψεις και μία επάνω από ένα μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Αντίστοιχα και στον Πρόδρομο 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο» σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως το δύσκολο σε αυτές τις περιοχές είναι ότι για τα πεζοπόρα είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία υπάρχει φλόγα λόγω της μορφολογίας του.