ΕΛΛΑΔΑ

Τήνος: Πώς περιγράφουν οι αστυνομικοί τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να σωθεί ο τρίχρονος

tinos
cyclades24.gr

Τήνος: Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των αστυνομικών στους οποίους έσπευσε ο πατέρας με το παιδί στην αγκαλιά προκειμένου να το σώσουν

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε ο τραγικός χαμός του μικρού Ιωάννη (Τζιοβάννι), ο οποίος πνίγηκε από σταφύλι ενώ έτρωγε το πρωινό του στην Τήνο.

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των αστυνομικών στους οποίους έσπευσε ο πατέρας με το παιδί στην αγκαλιά προκειμένου να το σώσουν.

Όπως αναφέρουν αν και κατάφεραν να βγάλουν τις ρώγες των σταφυλιών από το παιδί, παρόλα αυτά ο μικρός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, όταν μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Προσήλθε στην υπηρεσίας μας ο πατέρας με τον ανήλικο γιο του, ο οποίος ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Όπως ανέφερε ο γιος του πνιγόταν από κατάποση σταφυλιών.

Αμέσως ο αστυνομικός παρείχε τις πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να εξέλθουν δύο ρώγες σταφυλιών από τον οισοφάγο του παιδιού. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με σταθμό του ΕΚΑΒ, πλην όμως προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο κέντρο Υγείας Τήνου επιβιβάστηκε ο πατέρας μαζί με το παιδί σε περιπολικό όχημα της υπηρεσίας.

Εντός ολίγων λεπτών μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας όπυο το παιδί παραδόθηκε στους γιατρούς, όπου παρά τις προσπάθειες το παιδί δεν τα κατάφερε.

Ο πατέρας του τρίχρονου καταγγέλλει την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Τήνου, σημειώνοντας πως μπορεί να υπήρχε ελπίδα να σωθεί ο γιος του αν ήταν διαφορετικά, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις προσπάθειες των αστυνομικών.

Τις δραματικές προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή το παιδί περιέγραψε καρέ καρέ, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης.

«Το παιδάκι μάς το έφερε η Αστυνομία, δεν υπήρξε κλήση στο ΕΚΑΒ. Οι πρώτες στιγμές ανάνηψης έγιναν από την Αστυνομία, όπου τού αφαιρέθηκαν δύο ρώγες σταφυλιού. Όμως, είχε κι άλλες στην αναπνευστική οδό, όπως απεδείχθη. Μία ρώγα είναι σίγουρα σφηνωμένη μέσα, ενώ βγάλαμε άλλη μία· έφεραν το παιδί σε εμάς στις 09:02 χωρίς τις αισθήσεις του. Δεν ανέπνεε και δεν είχε καμία αντίδραση. Ξέρετε, είναι κρίσιμο να αναφέρουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, αν περάσει ο χρόνος των τεσσάρων λεπτών, δυστυχώς είναι αργά. Τα πρώτα τέσσερα λεπτά είναι πολύ σημαντικά», αναφέρει ο κ. Βασιλάκης.

Για να προσθέσει: «Οι άνθρωποι μένουν δίπλα στο αστυνομικό τμήμα, οπότε πήγαν αμέσως εκεί. Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προσπάθειες από εκπαιδευμένα στελέχη. Το παιδάκι ήλθε και πάνω του έπεσαν δύο παιδίατροι, ένας καρδιολόγος και τέσσερις αγροτικοί ιατροί, που επιχειρούσαν επί μία ώρα. Πραγματικά είναι κρίμα, γιατί μιλάμε για ένα παιδάκι 3 ετών».

«Διαπιστώθηκαν χρόνια και οξέα ευρήματα, αναμένονται στοχευμένες ιστολογικές εξετάσεις»

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής, κ. Σωκράτης Τσαντίρης, που έχει αναλάβει τη νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού, μιλώντας στο newsbomb.gr, αναφέρει: «Το παιδάκι εξετάσθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Διαπιστώθηκαν κάποια χρόνια και οξέα ευρήματα και αναμένονται στοχευμένες ιστολογικές εξετάσεις».