ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Νέο 112 στην Καρδίτσα - «Απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους»

Κακοκαιρία Daniel: Νέο 112 στην Καρδίτσα - «Απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους»

Νέο μήνυμα του «112» για τους κατοίκους της Καρδίτσας, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Νέο 112 στάλθηκε από την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας λίγο πριν τις 21:00 στα τηλέφωνα των πολιτών που βρίσκονται στην Καρδίτσα.

Στο μήνυμα μεταφέρεται η ενημέρωση ότι «Αν βρίσκεστε στην πόλη της #Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους & ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή».

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Μεγάλες καταστροφές, έχουν πλημμυρίσει σπίτια

Περίπου στις 18:00, έσπασε το ανάχωμα του Καράμπαλη προς τον οικισμό της Μαύρικα στην Καρδίτσα, ο οποίος και πλημμύρισε. Αρκετές ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί εκκένωση, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Οι κάτοικοι του οικισμού, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, φιλοξενούνται στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ.

Εντωμεταξύ πιθανολογείται ότι το ποτάμι έχει σπάσει και από την απέναντι πλευρά, αν και αυτό προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κωστή Νούσιο, που μίλησε στο karditsalive.net. «Η εικόνα που έχουμε από τους ανθρώπους που βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο, είναι πως υπάρχει ένα σπάσιμο προς την πλευρά της Μαύρικας», τόνισε.

Μέσα στην πόλη της Καρδίτσας, η κατάσταση είναι σαφώς επιδεινούμενη σε σύγκριση με το πρωί. Χείμαρροι «κατεβαίνουν» από κεντρικές οδούς και νερά έχουν εισχωρήσει σε καταστήματα, αλλά και οικίες. Αρκετά υπόγεια σπιτιών αλλά και σπίτια έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τον Δήμο, ο οποίος απευθύνει έκκληση να γίνει κατανοητό ότι αυτό που προέχει, είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.