ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ για τις παράνομες πιάτσες ταξί - Τι καταγγέλλει μέσω του Newsbomb.gr

Ξεσπά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ για τις παράνομες πιάτσες ταξί - Τι καταγγέλλει μέσω του Newsbomb.gr
eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

«Έκρηξη» από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ για τους οδηγούς ταξί που «τρυπώνουν» σε πιάτσες και εκμεταλλεύονται τους πελάτες ζητώντας υψηλότερα κόμιστρα και ασκώντας μέχρι και βία σε συναδέλφους τους - Απίστευτες καταγγελίες από τον Θύμιο Λυμπερόπουλο στο Newsbomb.gr

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το φαινόμενο με τις παράνομες πιάτσες ταξί σε συγκεκριμένα σημεία του Λεκανοπεδίου, όπως καταγγέλλει μέσω του Newsbomb.gr o πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Ως αντίδραση στην παραβατική συμπεριφορά ορισμένων οδηγών ταξί, το πρωί της Τρίτης το ΣΑΤΑ «έκλεισε» την πιάτσα στον Κηφισό, ωστόσο όπως λέει ο κ. Λυμπερόπουλος στο Νewsbomb.gr δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν υπάρξει παρέμβαση από το υπουργείο Μεταφορών.

«Εμείς κάνουμε ένα ξεκίνημα για καθαρισμό και κάθαρση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κάνοντας έκκληση για περισσότερους ελέγχους και αστυνόμευση στις πιάτσες ταξί, μεγαλύτερα πρόστιμα και αυστηροποίησει των ποινών.

«Ζητάμε βοήθεια από το υπουργείο το οποίο καθυστερεί να ελέγξει τις πλαστές άδειες. Έχουμε αιτηθεί να ασκήσει πίεση και να αλλάξει και το ποινολόγιο», προσθέτει ο κ. Λυμπερόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος ΛυμπερόπουλοςIntime news

«Θέλω να τους τελειώσω»

Ο κ. Λυμπερόπουλος έκανε λόγο για ένα κύκλωμα μαφίας ανάμεσα στους οδηγούς ταξί οι οποί όπως λέει «διπλοφορτώνουν» πελάτες, επιβάλλουν υψηλά κόμιστρα κλέβουν τη σειρά των συναδέλφων τους και διαπληκτίζονται μαζί τους ενώ ασκούν μέχρι και βία!

«Μέχρι και μαχαίρια έχουν» συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μιλώντας στο Newsbomb.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να τους τελειώσω, δεν μπορεί να έχω παραβάτες».

Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης είναι ένα πρόσφατο περιστατικό που αποκάλυψε ο κ. Λυμπερόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο ένας οδηγό ταξί για τη διαδρομή αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας χρέωσε 150 ευρώ μια πελάτισσα και μάλιστα όπως καταγγέλλει τις πήρε τα χρήματα με τη βία.

Το αεροδρόμιο είναι άλλο ένα σημείο που στήνουν «καρτέρι» οι παραβάτες, καθώς και ο Σταθμός Λαρίσης, το Λιμάνι του Πειραιά και το Μοναστηράκι, όπως μας ενημερώνει ο κ. Λυμπερόπουλος.

«Θα ξεσηκωθεί θύελλα και θέλουμε η κοινωνία που φθείρεται καθημερινώς επιτέλους να ξυπνήσει», είναι το μήνυμα που στέλνει ο κ. Λυμπερόπουλος.

Δείτε και τις εικόνες από τον σταθμό του Κηφισού που «έκλεισε» από τους οδηγούς ταξί σε ένδειξη διαμαρτυρίας: