ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Τι ισχύει για Μετρό, Ηλεκτρικό, τρόλεϊ και λεωφορεία

Απεργία: Τι ισχύει για Μετρό, Ηλεκτρικό, τρόλεϊ και λεωφορεία
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Αλαλούμ με την απεργία της Πέμπτης (21/9), καθώς το επιβατικό κοινό δεν γνωρίζει τελικά πώς λειτουργού τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τι ισχύει μέχρι αυτή την ώρα.

Αδιανόητο μπάχαλο και μεγάλη ταλαιπωρία ενόψει για τους πολίτες, καθώς η πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγελθεί προκάλεσε κομφούζιο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφορικά με το ποια θα λειτουργήσουν και ποια όχι. Από το πρωί της Πέμπτης (21/9) οι πολίτες αναζητούν ενημέρωση για το τι ισχύει, καθώς θέλουν να γνωρίζουν το πώς θα μετακινηθούν μέσα στην ημέρα για τις δουλειές τους.

Μέχρι τώρα, λοιπόν, αυτά που ισχύουν είναι ότι δεν λειτουργούν οι γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό, ενώ το Τραμ θα λειτουργήσει μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι. Για τα τρόλεϊ, η υπόθεση θα εκδικαστεί νωρίς το πρωί έτσι ώστε να υπάρξει απόφαση για το αν η απεργία θα συνεχιστεί. Μέχρι την απόφαση, πάντως, τρόλεϊ δεν κυκλοφορούν στην Αθήνα.

Στα λεωφορεία, τώρα, υπάρχει και η μεγαλύτερη σύγχυση. Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, όμως, έδωσε το ελεύθερο της συμμετοχής στην απεργία σε όποιον εργαζόμενο το επιθυμεί. Έτσι, υπάρχουν μεν λεωφορεία στον δρόμο αλλά καταγράφονται τεράστιες καθυστερήσεις που φτάνουν κατά περίπτωση και τα 40 λεπτά, από τις 6:00 το πρωί.

Αναφορικά με τον Προαστιακό, θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ κανονικά διεξάγονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».