ΕΛΛΑΔΑ

Ηellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια σε προαστιακό Αθήνας και Πάτρας

Ηellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια σε προαστιακό Αθήνας και Πάτρας

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια σε προαστιακό Αθήνας και Πάτρας - Αναστολή στάσης εργασίας

Αναστέλλεται η στάση εργασίας ( 21:00 έως 00:00), των εργαζομένων της Hellenic Train. Κανονικά επομένως θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας, σύμφωνα με ενημέρωση της Ηellenic Train.

Γιατί δεν ξεκινούν τα δρομολόγια παρά την αναστολή της απεργίας

Παρά την αναστολή της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ύστερα από δικαστική απόφαση, η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μέσα σταθερής τροχιάς έως τη λήξη της αποψινής βάρδιας.

Συγκεκριμένα, μπορεί το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ να ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα (21/09) ότι αναστέλλεται η 24άωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, τα σημερινά δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των τριών Γραμμών του Μετρό, απαιτείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, όπου εντοπίζεται δυσκολία και χρονικός περιορισμός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το… αλαλούμ καλά κρατεί από χθες (20/09), αφού παρ’ ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί με στάσεις εργασίας, η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, ύστερα από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ.

Όλα αυτά, μέχρι να εκδώσει ανακοίνωση η ΣΤΑΣΥ, τονίζοντας ότι «σας ενημερώνουμε πως αύριο, Πέμπτη 21/09, οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά», σε πλήρη αντιδιαστολή με τη διάθεση των εργαζομένων για συμμετοχή στην απεργία, η οποία αποφασίσθηκε ύστερα από πολύωρη σύσκεψη.