ΕΛΛΑΔΑ

Πόρος: «To έκανα για δημιουργία αναμνήσεων», λέει ο Τούρκος που πέταξε drone πάνω από ναυτική βάση

Πόρος: «To έκανα για δημιουργία αναμνήσεων», λέει ο Τούρκος που πέταξε drone πάνω από ναυτική βάση

Ως λάτρεις της κινηματογράφησης παρουσιάσαν τους εαυτούς τους οι δύο Τούρκοι που «πέταξαν» drone πάνω από ναυτική βάση στον Πόρο.

Από το πρωί της Παρασκευής βρίσκονται στην ανακρίτρια οι δύο Τούρκοι που διώκονται με την κακουργηματική κατηγορία της κατασκοπείας καθώς πέταξαν drone πάνω από ναυτική βάση στον Πόρο.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ήρθαν στη χώρα μας για διακοπές και είναι λάτρεις της κινηματογράφησης, ενώ όπως λένε δεν γνώριζαν ότι απαγορεύεται η λήψη πλάνων πάνω από τον ναυσταθμο.

Ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, ο 58 χρονος οδοντίατρος και χειριστής του drone ανέφερε πως το «σήκωσε» από ξενοδοχείο, 2 χιλιόμετρα μακριά από τον ναύσταθμο. Ενώ υποστήριξε ότι δεν είδε κάποια απαγορευτική πινακίδα που να ενημερώνει πως πρόκειται για στρατιωτική περιοχή. Υποστηρίζε δε ότι είδε κι άλλα drone να πετούν στο σημείο.

«Αγαπάω πάρα πολύ την Ελλάδα και έχω άπειρους φίλους που τους επισκέπτομαι τακτικά. Έχω έρθει στην Ελλάδα πάνω από 30 φορές. Είναι βασικός προόρισμός μου η Ελλάδα. Είχα μαζί μου όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που παίρνω στα ταξίδια. Είμαι μέλος διεθνούς δικτύου μοτοσυκλετιστών. Δεν έχω καμία σχέση με την κατασκοπεία και οι εικόνες που τράβηξα είναι για τη δημιουργία αναμνήσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του σύμφωνα με τον ANT1.