ΕΘΝΙΚΑ

Πόρος: Ισχυρίζονται οτι είναι τουρίστες οι Τούρκοι συλληφθέντες - Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Πόρος: Ισχυρίζονται οτι είναι τουρίστες οι Τούρκοι συλληφθέντες - Τι βρέθηκε στην κατοχή τους
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου έλαβαν οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία 

Τουρίστες ισχυρίζονται πως είναι οι δύο Τούρκοι οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας, καθώς κατέγραφαν πλάνα από το κέντρο εκπαίδευσης του Ναυτικού στον Πόρο. Στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν κάμερες, drone, καθώς και ένας φορητός σκληρός δίσκος.

Δίωξη για παράνομη πτήση και λήψη φωτογραφιών πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κατασκοπεία άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά στους δύο Τούρκους, ηλικίας 48 και 58 ετών αντίστοιχα, ενώ τους έδωσε προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή την Παρασκεύη 22 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην κατοχή τους βρέθηκαν κάμερες, ψηφιακές κάρτες, φορητός σκληρός δίσκος και το επίμαχο drone, το οποίο φαίνεται πως έχει καταγράψει ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο βιντεοσκοπήθηκε η ναυτική βάση του Πόρου. Ωστόσο, όλα τα ψηφιακά πειστήρια έχουν κατασχεθεί και έχουν δοθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή ανάλυση και καταγραφή.

Οι ίδιοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας και ισχυρίζονται πως είναι τουρίστες που ήθελαν να τραβήξουν πλάνα του νησιού και σκόπευαν μετά την Πελοπόννησο να κάνουν τον γύρο της Δυτικής Ελλάδας, στη συνέχεια να ανέβουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από εκεί να επιστρέψουν στη χώρα τους με τις μοτοσικλέτες τους.

Στην Ελλάδα έφτασαν πριν από 5 ημέρες, μέσω Χίου, στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά και από εκεί στον Πόρο.

Τις αστυνομικές δυνάμεις ειδοποίησαν οι υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού, που αντιλήφθηκαν την πτήση του drone και εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, που χρησιμοποίησαν οι δύο αναζητούμενοι.

Τελικά, περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στην Μονεμβασιά και συνελήφθησαν.