ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Σφυροκοπάει Πελοπόννησο και Θεσσαλία - 112 στο Ξυλόκαστρο για επικίνδυνα φαινόμενα

Κακοκαιρία Elias: Σφυροκοπάει Πελοπόννησο και Θεσσαλία - 112 στο Ξυλόκαστρο για επικίνδυνα φαινόμενα
trikalavoice.gr

Η κακοκαιρία Elias «δείχνει» τα δόντια της στην Ελλάδα με την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία να βρίσκοντα στο μάτι των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Μεγάλη ανησυχία για τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα σε βορειοδυτική Πελοπόννησο και Θεσσαλία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Elias. Το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο για να προσέχουν οι πολίτες λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

«Ενεργοποίηση 112 στο Ξυλόκαστρο. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας», ανέφερε το 112.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Τρίτη θα είναι μία δύσκολη νύχτα, καθώς οι καταιγίδες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη προς τα δυτικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, ενώ το βράδυ της Τρίτης θα μεταφερθούν τα φαινόμενα και στην υπόλοιπη περιοχή.

Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την υπόλοιπη Στερεά, αλλά και την Αττική.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Κιάτο: Καίγεται σπίτι λόγω πτώσης κεραυνού - Συγκλονιστικές εικόνες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Κιάτο Κορινθίας, σε φοίνικες, δίπλα σε κατοικίες, μετά από πτώση κεραυνού, το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, στο σημείο για την κατάσβεση έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Χωρίς ρεύμα η Καρδίτσα

Με την ανησυχία να είναι μεγάλη στην πόλη της Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή, κάτοικοι και επιχειρηματίες προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τυχόν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ με τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά σήμερα, λιγοστοί είναι οι πολίτες που κυκλοφορούν ακόμα και στον κεντρικό πεζόδρομο.

Περίπου στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η δυνατή βροχόπτωση στο κέντρο της πόλης και σε μόλις λίγα λεπτά αργότερα το κέντρο της Καρδίτσας έμεινε χωρίς ρεύμα.

Ορεινή Αχαΐα: Σφοδρή χαλαζόπτωση σε εξέλιξη - Ζημιές και σε αυτοκίνητα

Προβλήματα από τη χαλαζόπτωση σημειώνονται στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, όπου σημειώθηκε κατολίσθηση, στα Καλάβρυτα, αλλά και στο χωριό Κρυονέρι.

Στο συγκεκριμένο ορεινό χωριό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ, λόγω της σφοδρότητας της χαλαζόπτωσης.

Κατολίσθηση στο Αίγιο από τη βροχόπτωση

Το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκε κατολίσθηση λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να μένουν ακινητοποιημένοι αρκετοί στα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα, η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε κατολίσθηση στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας - Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά, αλλά και τμήμα της νέας Ε.Ο.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Οι δρόμοι στα Τρίκαλα έγιναν... και πάλι ποτάμια - Εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί

Τα Τρίκαλα για ακόμα μια φορά πλήττονται έντονα από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Αυτή την ώρα η κακοκαιρία Elias «δείχνει τα δόντια της» στον νομό με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί για ακόμα μια φορά σε ποτάμια.

Ο δρόμος της περιοχής Μπάρα είναι από τους πρώτους που πλημμύρισαν, με το νερό να έχει καλύψει τα πάντα. Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στην περιοχή Γαρδικάκι, σύμφωνα με το trikalanews.

Στο κέντρο της πόλης η οδός Καλαμπάκας, από το ύψος του «Σκλαβενίτη» και κάτω έχει μετατραπεί σε λίμνη για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες. Οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν, αναζητώντας εξόδους διαφυγής.

Οδοντωτός: Διακοπή των δρομολογίων λόγω κατολίσθησης

Κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή των Καλαβρύτων λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια του Οδοντωτού.

Εν τω μεταξύ το χαλάζι που έπεσε νωρίς το απόγευμα σήμερα στην Κλειτορία Καλαβρύτων προκάλεσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και σε καλλιέργειες.

Σχετικές ειδήσεις