ΕΛΛΑΔΑ

Γαλακτόπουλος: Από το 2011 ζητούσαμε συντηρήσεις στο ΟΑΚΑ

Γαλακτόπουλος: Από το 2011 ζητούσαμε συντηρήσεις στο ΟΑΚΑ

ΟΑΚΑ: «Κάθε 20 μέρες έστελνα έγγραφο στο υπουργείο», ανέφερε ο κ. Γαλακτόπουλος

Ο Ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος του ΟΑΚΑ Πέτρος Γαλακτόπουλος, μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με τα στέγαστρα Καλατράβα και τους δημοσιογράφους Νίνα Κασιμάτη και Δημήτρη Κοτταρίδη.

Όπως είπε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων το 2011, άρχισε να παρατηρεί τη συμπεριφορά του σιδήρου «γιατί οι σιδερένιες κατασκευές είναι αλλιώς». “Είδα σκουριές”, ανέφερε, ενώ η τεχνική υπηρεσία του είπε ότι «εδώ θέλουμε συντήρηση».

«Ήταν η εποχή των μνημονίων τότε[…] Από τη Γραμματεία Αθλητισμού είπανε ότι καλέσανε την κατασκευάστρια εταιρεία και αυτή ζήτησε γύρω στα 17 – 18 εκατομμύρια για να κάνει τη συντήρηση. Τότε ήμασταν στα μνημόνια και όπως καταλαβαίνετε ήταν δύσκολα», πρόσθεσε ο κ. Γαλακτόπουλος.

Επιπλέον ανέφερε ότι «αυτά εδώ όλα έχουν μια ημερομηνία λήξης οπωσδήποτε. Το τρόφιμο είναι τρόφιμο, αλλά τα σίδερα θέλουνε συντήρηση. Δηλαδή οι γέφυρες που έχουμε με τη διαστολή – συστολή συντηρούνται. Και αυτό το πράγμα έπρεπε να συντηρηθεί μετά από 20 χρόνια και δεν είχε γίνει τίποτε».

Εξήγησε ότι «σε κάθε αθλητικό χώρο υπάρχουν ελεγκτικά όργανα και λένε οι τεχνικές υπηρεσίες ότι πρέπει να γίνει συντήρηση, εάν μπορεί να γίνει η συντήρηση. Συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, στη στοά Καλατράβα που έγινε και ένα ατύχημα, καθώς έπεσε ένα δοκάρι μεγάλο, τα παιδιά μπήκαν στη διαδικασία, αλλάξανε βίδες και το σώσαμε γιατί μπορεί να σκοτωνόταν άνθρωπος εκεί, αλλά το άλλο που είναι στα 100 μέτρα ύψος δεν μπορούσε να γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΑΚΑ.

Και γι’ αυτό λοιπόν εγώ κάθε είκοσι μέρες έστελνα ένα έγγραφο στο Υπουργείο ότι θέλουμε συντήρηση, θέλει συντήρηση όλο το γήπεδο Η απάντηση ήταν ότι ήμασταν ακόμα στο μνημόνιο και ήταν πολύ ακριβό, τα 17 εκατομμύρια. Δηλαδή το ίδιο το υπουργείο ήθελε, αλλά δεν μας άφηναν τότε οι ειδικοί, η Ευρώπη. Τελικά ο κ. Ανδριανός βρήκε, βγήκανε 8 εκατομμύρια, για να έρθουν ελληνικά συνεργεία να κάνουν τη συντήρηση, αλλά άλλαξε η κυβέρνηση. Εγώ από την αρχή λέω ότι έπρεπε να γίνει συντήρηση των Ολυμπιακών έργων».