ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βρούτση για το ΟΑΚΑ τη Δευτέρα

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βρούτση για το ΟΑΚΑ τη Δευτέρα
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για το θέμα του ΟΑΚΑ.

Λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με το ΟΑΚΑ αναζητά η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τη Δευτέρα (2/10).

Σύμφωνα με ειδικούς ο χρόνος της πλήρους αποκατάστασης στο ΟΑΚΑ μπορεί να ξεπεράσει και το ένα έτος, γεγονός που οδηγεί την κυβέρνηση στην προσπάθεια για ανεύρεση λιγότερο χρονοβόρων λύσεων. Ο κ. Βρούτσης ην Κυριακή (1/10) είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, το ΟΑΚΑ παραμένει πλέον κλειστό. Τόσο το κεντρικό στάδιο όσο και το ποδηλατοδρόμιο έβαλαν «λουκέτο» και στους επικίνδυνους χώρους έχουν τοποθετηθεί κορδέλες και κιγκλιδώματα έτσι ώστε να μην πλησιάζουν οι πολίτες, υπό τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος.

Στον περιβάλλοντα χώρο, και στους υπόλοιπους χώρους του αθλητικού κέντρου, πάντως, ο κόσμος και το πρωί της Κυριακής ήταν αρκετός καθώς βρέθηκε εκεί είτε για βόλτα, είτε για άθληση.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την εισαγγελική παρέμβαση είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της δικαιοσύνης για το θέμα του ΟΑΚΑ. Οι δικαστικοί λειτουργοί θα ελέγξουν όλα τα πιθανά αδικήματα για έκθεση πολιτών σε κίνδυνο κατά συρροή αλλά και την παραβίαση των κανόνων οικοδομικής.

Το τεχνικό επιμελητήριο έχει ήδη λάβει τη μελέτη που οδήγησε στο κλείσιμο του ΟΑΚΑ και θα προχωρήσει σε επανεκτίμηση των ευρημάτων. Επίσης, θα συσταθεί και επιτροπή εμπειρογνώμων από το Πολυτεχνείο για να ασχοληθεί με το ζήτημα του ΟΑΚΑ.