ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Διάσωση 47 αλλοδαπών σε θαλάσσια περιοχή – Μια γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της

Σάμος: Διάσωση 47 αλλοδαπών σε θαλάσσια περιοχή – Μια γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της
(αρχείου)

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Σάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου, έναντι οικισμού Δρακαίων Σάμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού, το οποίο εντόπισε τη λέμβο και προέβη στην περισυλλογή συνολικά 47 αλλοδαπών (14 άντρες, 17 γυναίκες, 5 αγόρια και 11 κορίτσια) καθώς και μίας γυναίκας, χωρίς τις αισθήσεις της.

Αναζητούν τον διακινητή

Μετά τον ασφαλή κατάπλου του στον λιμένα Βαθέως Σάμου, οι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, ενώ η σορός της γυναίκας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Επιπλέον, διεξάγονται έρευνες από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς, κατά δήλωση των διασωθέντων, ο χειριστής της λέμβου κατέπεσε στη θάλασσα για να διαφύγει και έκτοτε αγνοείται.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.