ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Άπλωσαν το βράδυ μουσαμάδες για να κλέψουν ελιές από χωράφι

Εύβοια: Άπλωσαν το βράδυ μουσαμάδες για να κλέψουν ελιές από χωράφι
FACEBOOK.

Οι δράστες πρόλαβαν να φύγουν από το σημείο και διέφυγαν της σύλληψης.

«Φωτιά» είναι το εφετινό ελαιόλαδο για τους καταναλωτές, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας τόσο της μείωσης παραγωγής, όσο και των φαινομένων κλοπής της σοδειάς από τα χωράφια.

Σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, θρασύτατοι κλέφτες είχαν απλώσει κάπες και μάζευαν ελιές από ξένο χωράφι σε χωριό του Δήμου Χαλκίδας, στην Εύβοια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιος τούς είδε και ειδοποίησε τον Αντιδήμαρχο της περιοχής, ο οποίος έσπευσε στο σημείο και κατέγραψε σε βίντεο όσα αντίκρισε μέσα στο σκοτάδι.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 00:00, ειδοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ανθηδώνας, Κώστας Καρβούνης, ότι άγνωστοι έκλεβαν ελιές από χωράφι μη περιφραγμένο στην περιοχή Καράκα, όπισθεν των αποθηκών της ΔΕΗ.

Ο Αντιδήμαρχος, μετέβη αμέσως στο σημείο και ειδοποίησε και την Αστυνομία, όμως, οι δράστες πρόλαβαν και εξαφανίσθηκαν. Προκειμένου να μεταφέρουν τις κλεμμένες ελιές, οι επιτήδειοι είχαν τοποθετήσει ελαιόπανα και ένα αυτοσχέδιο έλκηθρο.

Όμως, κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί και έφυγαν άρον – άρον χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους, πριν φθάσει στο σημείο ο Αντιδήμαρχος, μαζί με τις αρχές.

Σχετικές ειδήσεις