ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Ναυτιλίας: Εντολή έρευνας για την υπόθεση του θανάτου ναυτικού στην Ηγουμενίτσα

Υπουργείο Ναυτιλίας: Εντολή έρευνας για την υπόθεση του θανάτου ναυτικού στην Ηγουμενίτσα
INTIME.

Η εντολή δόθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Τη 2α Νοεμβρίου, ένας αλλοδαπός ναυτικός ηλικίας 26 ετών «έχασε» τη ζωή του, ύστερα από εργατικό δυστύχημα που συνέβη σε πλοίο με σημαία Βανουάτου, που ήταν αγκυροβολημένο σε θαλάσσια περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να παραλάβει τον αλλοδαπό ναυτικό που είχε τραυματισθεί σοβαρά σε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια κατέληξε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Σε απάντηση των δηλώσεων του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέκου Αυλωνίτη, το Υπουργείο Ναυτιλίας υποστήριξε ότι χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου, ημέρα που σημειώθηκε το συμβάν, παρέλαβε τον νεαρό τραυματία υπήκοο Γεωργίας και τον μετέφερε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Προστέθηκε ότι εκεί, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου δυστυχώς κατέληξε.

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, ενώ, έδωσε εντολή στην Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων να μεταβεί στην Ηγουμενίτσα για τη διεξαγωγή έρευνας.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει ήδη αναλάβει το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ, αμέσως ενημερώθηκαν τόσο η Αρχή της Σημαίας του πλοίου, όσο και οι αρχές της Γεωργίας.

Το Υπουργείο σημείωσε ότι «το προσωπικό του Λιμενικού έχει αποδείξει στη μακραίωνα ιστορία του ότι διασώζει χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν κινδυνεύσει στη θάλασσα».