ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για αμφιβόλου γνησιότητας ελαιόλαδο κοντά σε λαϊκή αγορά

ladi
(Photo by Carlos Gil/Getty Images)

Ένας 39χρονος και η 33χρονη σύζυγός του πωλούσαν αμφιβόλου γνησιότητας ελαιόλαδο σε συσκευασία 5 κιλών έναντι 20 ευρώ

Συνελήφθη ανδρόγυνο στη Θεσσαλονίκη κοντά σε λαϊκή αγορά που πωλούσε αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο, όπως αναφέρει ο Alpha.

Κατασχέθηκαν δώδεκα μεταλλικά και πλαστικά δοχεία που περιείχαν 5 λίτρα λάδι, το καθένα, για τα οποία δεν διέθεταν τιμολόγια αγοράς.

Πρόκειται για 39χρονο και την 33χρονη σύζυγό του (ημεδαποί), που πωλούσαν κάθε συσκευασία έναντι 20 ευρώ. Και οι δύο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Κατασχέθηκαν μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις παραγγελίες τους και αυτοκόλλητα με τα στοιχεία επικοινωνίας τους προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα.

Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ κλήθηκε στο σημείο και έλαβε δείγματα από τα κατασχεθέντα λάδια για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση στο Χημείο του Κράτους.

Η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζήτησε να ολοκληρωθεί η εργαστηριακή εξέταση για την ποιότητα των λαδιών ώστε να αποφανθεί στη συνέχεια για την ποινική τους μεταχείριση.