ΕΛΛΑΔΑ

Ελαιόλαδο: Εξιχνιάστηκε η κλοπή «μαμούθ» δεκάδων τόνων στη Χαλκιδική - Τι βρήκε η Αστυνομία

Ελαιόλαδο: Εξιχνιάστηκε η κλοπή «μαμούθ» δεκάδων τόνων στη Χαλκιδική - Τι βρήκε η Αστυνομία

Ελαιόλαδο: Πάνω από 80 τόνοι ελαιόλαδου έκαναν... φτερά!

Σε υπεξαίρεση οφείλεται τελικά η... κλοπή που καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιουργίας Χαλκιδικής αναφορικά με τους 50 τόνους που έλειπαν από τις αποθήκες.

Μετά από έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, αποδείχτηκε πως τελικά η κλοπή ήταν… υπεξαίρεση και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες εξεύρεσης των ενόχων, σύμφωνα με το MEGA.

Mάλιστα, οι τόνοι λαδιού που εξαφανίστηκαν ήταν παραπάνω από 80 ενώ η υπεξαίρεση σημειώθηκε από την άνοιξη του 2022 μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία παραδόθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ από την πρώτη στιγμή οι ελαιοπαραγωγοί έκαναν λόγο για υπεξαίρεση από τον Σύνδεσμο.

Το χρονικό

Στην καταγγελία εξαφάνισης τόνων λαδιού είχε προχωρήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιουργίας στον Πολύγυρο, στη Χαλκιδική, το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου.

Η καταγγελλόμενη κλοπή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους-αποθήκες που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού, όπως και των μελών του.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν άδειους τους πάτους των βαρελιών, καθώς η φερόμενη κλοπή αφορά σχεδόν 37 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.

Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους.

Ωστόσο στην πορεία τα στοιχεία έδειχναν πως δεν σημειώθηκε καμία κλοπή αλλά υπεξαίρεση και μάλιστα οι τόνοι από 37 έγιναν 50 και... εκτινάχθηκαν στους 80!