ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεβαν χωματουργικά μηχανήματα και τα έστελναν στην Αλβανία – Δύο συλλήψεις

Έκλεβαν χωματουργικά μηχανήματα και τα έστελναν στην Αλβανία – Δύο συλλήψεις

Αστυνομικοί εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μηχανημάτων έργων μεγάλης αξίας

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής (1/12) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο Αλβανοί, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο ομοεθνείς τους γυναίκες εκ των οποίων η μία κόρη του ενός δράστη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαθέτοντας κατάλληλη τεχνογνωσία και μέσα, ενώθηκαν με σκοπό την κλοπή μηχανημάτων έργων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, αφού εντόπιζαν τα μηχανήματα έργων σε εργοτάξια, στη συνέχεια, με τη χρήση φορτηγών με ρυμουλκούμενα, τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές για να τα αποκρύψουν, ενώ κατά τις μετακινήσεις των φορτηγών χρησιμοποιούσαν ως προπομπό Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Στόχος τους ήταν να μεταφέρουν στην Αλβανία τα κλεμμένα μηχανήματα έργων για να τα μεταπωλήσουν αυτούσια ή ως ανταλλακτικά, προσδοκώντας μεγάλα κέρδη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις:

  • Κλοπή δύο εκσκαφέων, συνολικής αξίας 245.000 ευρώ, που στις 28 Νοεμβρίου σε περιοχή της Φθιώτιδας, εκ των οποίων ανευρέθηκε ο ένας από αυτούς στην ευρύτερη περιοχή και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
  • Κλοπή χωματουργικού μηχανήματος έργων, αξίας 100.000 ευρώ, στις 23 Νοεμβρίου σε περιοχή των Ιωαννίνων, το οποίο εντοπίστηκε την τρεις ημέρες μετά σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, φορτωμένο σε ρυμουλκούμενο επικαθήμενο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
  • Κλοπή καμπίνας και μηχανής, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, που αποσυναρμολόγησαν από ερπυστριοφόρο εκσκαφέα από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας στις 18 Οκτωβρίου.

Στον πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ο τράκτορας καθώς και τα δύο ρυμουλκούμενα, που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε μία από τις περιπτώσεις κλοπής στα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν ως προπομποί στις παραπάνω κλοπές, 4 κινητά τηλέφωνα, συσκευή εντοπισμού GPS και καμερών, ρουχισμός και γάντια εργασίας και διάφορα κλειδιά και εργαλεία.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Έτσι έπεσε η 14χρονη από τον 3ο όροφο - «Ακούσαμε ένα μπαμ» λέει συμμαθήτριά της

Καιρός: Βουτιά του υδράργυρου την Κυριακή – Πού θα σημειωθούν λασποβροχές

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα λάβουν τα 150 ευρώ που θα δοθoύν τα Χριστούγεννα