ΕΛΛΑΔΑ

Γολγοθάς για Έλληνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου: Εγκλωβισμένοι για 4η μέρα - «Είμαστε σε απόγνωση»

Γολγοθάς για Έλληνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου: Εγκλωβισμένοι για 4η μέρα - «Είμαστε σε απόγνωση»

Την Παρασκευή και το Σάββατο σφοδρές χιονοπτώσεις έπληξαν το Μόναχο με αποτέλεσμα να ανασταλλεί η λειτουργία του - Από το πρωί της Κυριακής οι πτήσεις ξεκίνησαν κανονικά ωστόσο δεκάδες Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο αφού όπως λένε στο Newsbomb.gr, οι πτήσεις η μία μετά την άλλη ακυρώνονται 

Το απόλυτο χάος αντιμετωπίζουν δεκάδες Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου για 4ο εικοσιτετράωρο, μετά την σφοδρή χιονόπτωση που έκλεισε το αεροδρόμιο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι ταξιδιώτες καταγγέλουν ακυρώσεις πτήσεων και απάνθρωπες συνθήκες αφού από την Παρασκευή βρίσκονται αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο χωρίς τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ κοιμούνται κυριολεκτικά όπου βρουν, μιας και ξενοδοχεία δεν υπάρχουν για να πάνε, αλλά ακόμα και αν πάνε, είτε θα ζητούν υπέρογκα ποσά, είτε φοβούνται ότι δεν θα ενημερωθούν για το πότε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν Ελλάδα.

«Μας φωνάζουν για check-in και ακυρώνονται οι πτήσεις»

«Από το απόγευμα της Παρασκευής έχουν γίνει 6-7 ακυρώσεις. Θα πετούσαμε σίγουρα μας είπαν, όμως τελικά οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, έχουμε μία ελπίδα μήπως πραγματοποιηθεί δρομολόγιο προς Αθήνα», εξηγεί στο Newsbomb.gr Έλληνας επιβάτης που παραμένει εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

«Είναι ψέμα ότι φταίει ο καιρός, πετάνε όλοι κανονικά, ό,τι λένε για κακοκαιρία δεν ισχύει, μόνο Παρασκευή και Σάββατο είχε φαινόμενα. Έχουν πετάξει αεροπλάνα και προς Θεσσαλονίκη και δεν ήμασταν μέσα, δεν μας ενημέρωσε κανένας. Τις δύο πρώτες ημέρες ήταν φυσιολογικό να μην πετάει τίποτα, όμως από την Κυριακή έχει ηλιοφάνεια και οι καιρικές συνθήκες είναι μια χαρά», προσθέτει, ενώ αναφέρει μάλιστα ότι από την Παρασκευή και έπειτα έχουν λάβει αρκετά e-mail για πτήσεις προς Ελλάδα, που τους καλούν να κάνουν check-in και μετά από λίγο τους ενημερώνουν ότι οι πτήσεις ακυρώνονται.

«Είμαστε σε άσχημη κατάσταση, δεν έχουμε τίποτα. Λένε ότι δεν προβλέπεται να μας παρέχουν βανάκι για να πάμε σε κάποιο κατάλυμα, μας έδωσαν ένα voucher, ωστόσο ούτε δωμάτια υπάρχουν, ούτε τρόπος να πάμε σε κάποιο ξενοδοχείο, γιατί δεν είναι κοντά στο αεροδρόμιο», εξηγεί και συμπληρώνει «Την Παρασκευή περιμέναμε κλεισμένοι μέσα στο αεροπλάνο για ώρες, ότι θα πετούσαμε και τελικά μας κατέβασαν κάτω, γιατί ακυρώθηκε η πτήση και από τότε ξεκίνησε το μαρτύριο».

«Κοιμόμαστε στα πλακάκια, δεν τους νοιάζει τίποτα»

Όπως αποκαλύπτει, «Δεν μας έχουν δώσει φαγητό, έδωσαν τρία voucher των 15 ευρώ και αυτά όχι σε όλους και μας μοίρασαν κάτι γλυκά, κάτι φυστίκια».

«Συνολικά είμαστε σίγουρα πάνω από 100 Έλληνες στα δύο Terminal, που δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, γιατί φοβόμαστε ότι αν ανοίξει κάποια πτήση για Ελλάδα δεν θα ενημερωθούμε, ρωτάμε συνεχώς αλλά δεν μας απαντάει κανένας», σημειώνει για να προσθέσει «Σήμερα θα πετούσαν δύο αεροπλάνα για Θεσσαλονίκη, ακυρώθηκαν και οι δύο πτήσεις και ελπίζουμε να έχει πτήση για Αθήνα το βράδυ».

«Η Πρεσβεία μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί είναι θέμα της εταιρείας. Θέλουμε να φύγουμε, δεν ξέρουμε πώς, δεν έχουμε τρόπο. Τόσες μέρες κοιμόμαστε στα πλακάκια, δεν έχουμε ούτε τα πράγματά μας», λέει εκφράζοντας την αγανάκτησή του και καταλήγει «Είμαστε σε άθλια κατάσταση και ψυχολογικά και σωματικά. Θα πεθάνουμε και δεν τους νοιάζει τίποτα. Δεν έχουμε κάνει ούτε ένα μπάνιο τόσες μέρες και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικότατα από χθες».

Ταλαιπωρία για δεκάδες Έλληνες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου
Ταλαιπωρία για δεκάδες Έλληνες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου
Ταλαιπωρία για δεκάδες Έλληνες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Χιονόπτωση-ρεκόρ στο Μόναχο

Το βράδυ της Παρασκευής αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου σφοδρές χιονοπτώσεις έπληξαν τη Βαυαρία και ιδιαίτερα την πρωτεύουσα, Μόναχο. Το Σάββατο έπεσε σχεδόν μισό μέτρο χιόνι σε περιοχές της νότιας Γερμανίας, ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα για αρχές Δεκεμβρίου, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια χιονόπτωση στο Μόναχο τον Δεκέμβριο.

Εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας το αεροδρόμιο έκλεισε, με αποτέλεσμα δεκάδες πτήσεις να ακυρωθούν, ωστόσο από το πρωί της Κυριακής και σταδιακά η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε, με αποτέλεσμα οι πτήσεις να ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται κανονικά από και προς το Μόναχο.

Παρόλαυτα δεκάδες Έλληνες ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο, καθώς τα αεροπλάνα φαίνεται πως είναι καθηλωμένα εκεί, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να τελειώσει το μαρτύριό τους.

Σχετικές ειδήσεις