ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Στο εδώλιο για τον περίεργο θάνατό του οι δύο ψαράδες

Σήφης Βαλυράκης: Στο εδώλιο για τον περίεργο θάνατό του οι δύο ψαράδες

Δύο ψαράδες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας «από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τον περίεργο θάνατο του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη είναι δύο ψαράδες οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας «από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Άρειος Πάγος είχε κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας Βαλυράκη να εκδικαστεί η υπόθεση στην Αθήνα και όχι στη Χαλκίδα, καθώς είναι ο τόπος των προσώπων που στηρίζουν τους δύο κατηγορουμένους, αλλά και των βασικών μαρτύρων κατηγορίας. Η εν λόγω απόφαση είχε «πυροδοτήσει» μεγάλες αντιδράσεις στην πλευρά της υπεράσπισης.

Το εμβληματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εντοπίστηκε νεκρό το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021. Ο Σήφης Βαλυράκης είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια να πάει για ψαροντούφεκο εκείνη την ημέρα. Η σχετική δικογραφία μπήκε στο αρχείο και ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη θεωρήθηκε ως ατύχημα. Ωστόσο μετά την προσφυγή που κατέθεσε και έγινε δεκτή, η οικογένεια του αποθανόντος η υπόθεση επιστράφηκε στην κύρια ανάκριση.

Η ομάδα δικηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη είχε εκδώσει ανακοίνωση τον Οκτώβριο του 2022 μέσω της οποίας γνωστοποιούσε την εισαγγελική πρόταση περί παραπομπής των δύο ανδρών σε δίκη για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη.

«Νιώθουμε ικανοποίηση, γιατί εδώ και τρία χρόνια από τη δολοφονία του έχουμε υποστεί τα πάνδεινα. Το γραφείο του Σήφη στα Χανιά το έσπασαν δύο φορές, χτύπησαν τους αυτόπτες μάρτυρες, δηλητηρίασαν το σκυλί του, κατέστρεψαν το γραφείο μου. Εκτόξευαν συνεχώς απειλές εναντίον μας, για να πάψουμε την αναζήτηση της αλήθειας. Αντέξαμε...», είχε πει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στην RealNews τον περασμένο Ιούλιο ο κουνιάδος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαθεοδώρου.

Ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης είχε καταγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 ότι έπεσε θύμα επίθεσης από αγνώστους, οι οποίοι τον χτύπησαν και τον απείλησαν. Πρόκειται για έναν 73χρονο άνδρα, ο οποίος είχε καταθέσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση που είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία Χαλκίδας από τον 73χρονο αναφερόταν ότι δέχτηκε επίθεση από τέσσερις άγνωστους κουκουλοφόρους, οι οποίοι τον χτύπησαν και του είπαν να προσέξει καλά τι θα πει και πώς θα το πει.

Τότε ο συνήγορος του 73χρονου βασικού μάρτυρα μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ TV» είχε αναφέρει για τον πελάτη του ότι τον «έπιασαν, τον έκαναν “μπαλάκι”. Τον πέταγαν ο ένας πάνω στον άλλον! Τον ξυλοκόπησαν, τον χτύπησαν! Είναι επαγγελματίας, παλιός αλιέας και τώρα είναι 72 ετών. Ο άνθρωπος έχει παραιτηθεί με τα δυο του αλιευτικά, καθώς η κατάσταση υγείας του είναι λίγο δύσκολη, αλλά πηγαίνει και τα βλέπει και τα παρακολουθεί (σ.σ. τα αλιευτικά) κάθε βράδυ στις 9:30 η ώρα. Αυτό το ήξεραν αυτοί οι οποίοι τον παρακολουθούσαν, τον χτύπησαν και τον τρομοκράτησαν».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Γλύκας: Η απάντησή του στη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη μετά το «φρένο» του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

ΠΑΣΟΚ: «Μη ισχύουσα η υποψηφιότητα του Γιάννη Γλύκα» λόγω των αντιδράσεων της χήρας Βαλυράκη

Εκλογές 2023: Δυσαρέσκεια Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη για υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ