Σήφης Βαλυράκης: Σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του πρώην υπουργού

Με Βούλευμα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, οι κατηγορούμενοι για δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη παραπέμπονται σε δίκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Εύβοιας.
Σήφης Βαλυράκης: Σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του πρώην υπουργού
Φωτογραφία αρχείου / INTIME
1'

Για μια μεγάλη ηθική δικαίωση της οικογένειας έκανε λόγο ο εκ των δικηγόρων της, Μανώλης Φωτάκης, μετά την έκδοση του βουλεύματος το οποίο καθιστά ως κατηγορούμενους τους δύο άνδρες και τους οδηγεί σε δίκη από το ΜΟΔ Εύβοιας. «Οι δύο δράστες, κατηγορούνται ότι ενεργώντας από πρόθεση και από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης, με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση, και ενώ βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσαν τον γνωστό για την αντιστασιακή του δράση πολιτικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτάκης για την υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη.

«Το μεγάλο ζητούμενο, είναι στη διάρκεια της δίκης, να αναδειχθούν τα πραγματικά κίνητρα των δραστών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο Σήφης Βαλυράκης δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μεταξύ Πεζονησίου και Αγίας Τριάδας, ενώ ήταν στο φουσκωτό του σκάφος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άντρες, αφού παρεμπόδισαν την πορεία του ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό τους γύρω από το φουσκωτό στο οποίο βρίσκονταν ο Σήφης Βαλυράκης, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και στη συνέχεια τον χτύπησαν με τη χρήση ξύλινου κονταριού στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα ενδιάμεσα των σκαφών να βρει τραγικό θάνατο εγκλωβισμένος ουσιαστικά ανάμεσα στις προπέλες των δύο σκαφών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή