ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό - Τα τελευταία νέα της υγείας του

Ρέντη: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό - Τα τελευταία νέα της υγείας του
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ρέντη: Συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Ο 31χρονος αστυνομικός υποβλήθηκε σε δεύτερο χειρουργείο σήμερα το πρωί και η κατάστασή του συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Πλεμμένος:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Να θυμίσουμε πως τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης βόλεϊ ανδρών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όταν ομάδα περίπου 150 χούλιγκανς βγήκε από το γήπεδο, επιτέθηκε στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός και στη συνέχεια επέστρεψαν στις κερκίδες.

Πώς έγινε η δολοφονική καταδρομική - Έκαιγαν τα ρούχα στις τουαλέτες

«Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

Με αυτές τις λέξεις, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δείχνει ουσιαστικά το οργανωμένο σχέδιο των χούλιγκανς που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο τυχαίο δεν ήταν γεγονός πως αποφασίστηκε να γίνει προσαγωγή όλων όσων βρίσκονταν στο γήπεδο, ώστε να εντοπιστεί το άτομο που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, που δίνει μάχη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Η ομάδα των περίπου 150 ατόμων, αφού επιτέθηκε στους αστυνομικούς, στη συνέχεια επέστρεψε στο πέταλο του «Μελίνα Μερκούρη», όπου παράλληλα είχε διακοπεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προχωρήσει στην προσαγωγή όλου του γηπέδου (!) εκτός γυναικών και παιδιών, καθώς μπορεί να εντοπιστεί πυρίτιδα στα χέρια του ατόμου που έριξε τη φωτοβολίδα.

Το σενάριο πως οι συμμετέχοντες είναι στους 424 που έχουν προσαχθεί με 16 (!) κλούβες είναι η εύρεση καμένων ρούχων στις τουαλέτες του γηπέδου, κάτι που μαρτυρά προσπάθεια να σβηστούν στοιχεία που θα οδηγούσαν στην ταυτότητα του ή των δραστών.

Κοντά στον αστυνομικό βρίσκονται οι γονείς του, οι οποίο ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη με περιπολικό ενώ αναμένεται και η σύζυγός του από την Κω.