ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Αναμένεται ανακοίνωση των γιατρών για τον 31χρονο αστυνομικό - Παραμένει σε τεχνητό κώμα

Ρέντη: Αναμένεται ανακοίνωση των γιατρών για τον 31χρονο αστυνομικό - Παραμένει σε τεχνητό κώμα

Ώρες αγωνίας για τον τραυματία αστυνομικό ο οποίος τραυματίστηκε στου Ρέντη μετά από επίθεση που δέχτηκε με ναυτική φωτοβολίδα.

Παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (08/12), έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και βρίσκεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση από το ιατρικό προσωπικό για την πορεία της υγείας του.

Παράλληλα, όταν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, οι γιατροί θα προχωρούν σε χειρουργικούς καθαρισμούς για να μην προκληθεί σήψη στο πόδι του όπου και τραυματίστηκε από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων.

Δεύτερο χειρουργείο για τον 31χρονο αστυνομικό

Παράλληλα, σε δεύτερο χειρουργείο υποβλήθηκε ο 31χρονος ενώ κρίθηκε απαραίτητο να μπει σε τεχνητό κώμα.

Να σημειωθεί πως ο άτυχος αστυνομικός υπέστη ανακοπή για 10 λεπτά κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, με γιατρούς και προσωπικό να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Το ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Ρέντη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια

Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού από φωτοβολίδα, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σε αυτή σημειώνεται πως έχουν γίνει περισσότερες από 400 προσαγωγές (424 συνολικά) αλλά και για τα ευρήματα στο «Μελίνα Μερκούρη», ανάμεσά τους καμένα ρούχα και μάσκες full face.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».