ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντης: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματία αστυνομικό - Υπέστη βαρύ αιμορραγικό σοκ

Ρέντης: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματία αστυνομικό - Υπέστη βαρύ αιμορραγικό σοκ

Πώς πάλεψαν οι γιατροί να κρατήσουν στη ζωή τον βαρύτατα τραυματισμένο αστυνομικό αμέσως μόλις διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από χθες το βράδυ, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ο 31 χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κλειστό του Ρέντη.

Τα ξημερώματα εκδόθηκε από το νοσοκομείο το ιατρικό δελτίο για την κατάσταση της υγείας τους και η περιγραφή για τον αγώνα των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή είναι σοκαριστική.

Ο νεαρός αστυνομικός υπέστη βαρύ αιμορραγικό σοκ, αλλά και καρδιακή ανακοπή και επανήλθε μετά από 10 λεπτά ανάνηψης.

Αναλυτικά το ιατρικό δελτίο

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».