ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο 31ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πάνω από 200 οι προσαγωγές στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πάνω από 200 οι προσαγωγές στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»

ΕΛ.ΑΣ.: Συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθεί ο δράστης του τραυματία αστυνομικού που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας

Σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός εξαιτίας ρίψη φωτοβολίδας, προχώρησε η Αστυνομία.

Η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη κι έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 200 άτομα, που έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες ασφαλείας του κλειστού γηπέδου του Ολυμπιακού, ούτως ώστε να ταυτοποιήσει τον δράστη που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Αποχώρησαν μόνο οι γυναίκες με τα παιδιά

Από το γήπεδο αποχώρησαν νωρίτερα όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός

Σε κρίσιμη κατάσταση αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο τραυματίας αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό κατά την διάρκεια των επεισοδίων οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 31χρονος αστυνομικός δέχθηκε φωτοβολίδα στον μηρό και διακομίστηκε άμεσα στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, καθώς οι χειρουργοί έβγαλαν αρκετά θραύσματα από το πόδι του.

Ο αστυνομικός έχει χάσει πολύ αίμα, ωστόσο κλινική του εικόνα έχει σταθεροποιηθεί και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ώρες.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας μετέβησαν εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τις 22:00 περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη και πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με την χρήση χημικών.

Μάλιστα, η οσμή πέρασε και στο «κλειστό», με αποτέλεσμα να διαταχθεί από τους διαιτητές η διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, το οποίο ήταν στο δεύτερο σετ, με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα 18-10, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει 1-0 σετ (25-19).

Σχετικές ειδήσεις