ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για τον τραυματισμό του αστυνομικού: «Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρη»

Οικονόμου για τον τραυματισμό του αστυνομικού: «Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρη»

ΕΛ.ΑΣ.: Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του τραυματία αστυνομικού.

«Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, εξερχόμενος από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό το οποίο ανέλαβε αμέσως τον αστυνομικό παρά το γεγονός πως το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία.

Σχετικά με τα επεισόδια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως ήταν δολοφονική επίθεση η οποία όπως είπε «δεν θα μείνει ατιμώρητη» καθώς «η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν».

Ακολουθεί αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου:

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση.

Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία.

Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό».