ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια - Ψάχνουν τον δράστη της επίθεσης στους προσαχθέντες

Ρέντη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια  - Ψάχνουν τον δράστη της επίθεσης στους προσαχθέντες

Ρέντη: Συνεχίζει τις έρευνες η ΕΛΑΣ για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»

Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού από φωτοβολίδα, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σε αυτή σημειώνεται πως έχουν γίνει περισσότερες από 400 προσαγωγές (424 συνολικά) αλλά και για τα ευρήματα στο «Μελίνα Μερκούρη», ανάμεσά τους καμένα ρούχα και μάσκες full face.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους στο Μεταγωγών - Τι λένε στην κάμερα του Newsbomb.gr

Ρεπορτάζ και βίντεο: Χάρης Γκίκας

Όλο το γήπεδο (!) «Μελίνα Μερκούρη» προσήγαγε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Πέμπτης για τα επεισόδια στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, γονείς και συγγενείς έχουν μαζευτεί έξω από το Μεταγωγών, με τις Αρχές να αναζητούν δείγματα πυρίτιδας από τα δάχτυλα των προσαχθέντων, ώστε να ταυτοποιήσουν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης με φωτοβολίδα κατά αστυνομικού.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ανήλικοι, ενώ όλες οι διαδικασίες γίνονται παρουσία Εισαγγελέα.

Οι Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση όταν διαπίστωσαν πως τα 150 άτομα που τους επιτέθηκαν είχαν βγει από το γήπεδο και μετά μπήκαν ξανά μέσα.

Δείτε τι δήλωσαν γονείς στην κάμερα του Newsbomb.gr και στον Χάρη Γκίκα:

Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών - «Κάποια στιγμή θα γινόταν, το περιμέναμε»

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας το πρωί της Παρασκευής μίλησε στην ΕΡΤ όπου ανέφερε: «Ένας εργαζόμενος ο οποίος πήγε να κάνει τη δουλειά του δέχθηκε μια δολοφονική, εγκληματική επίθεση με ευθεία βολή από μία ναυτική φωτοβολίδα» εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.

Στη συνέχεια ο κ. Ρήγας τόνισε: «Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύονται συναθροίσεις σε αγωνιστικούς χώρους μόνο και μόνο για να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους απέναντι σε οτιδήποτε αυτοί και ο νοσηρός τους νους έχουν» ενώ υπογράμμισε τον μεγάλο αριθμό προσαγωγών ο οποίος έχει πραγματοποιηθεί από την ίδια στιγμή με την ελπίδα «να βρεθεί ο δράστης αυτής της εγκληματικής ενέργειας».

«Κάποια στιγμή θα γινόταν. Το περιμέναμε πως θα γινόταν αυτό» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας σημειώνοντας τη συνήθη τακτική αυτών που συμμετέχουν ή προκαλούν τα επεισόδια να πετούν φωτοβολίδες, μολότοφ και καδρόνια και τονίζοντας πως «το να ρίξεις ευθεία βολή δεν είναι χάριν εντυπωσιασμού είναι για να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού στη Νίκαια τονίζοντας πως ο χρόνος ήταν πολύτιμος για την υγεία του αστυνομικού, ενώ πρόσθεσε και τη ζωτικής σημασίας βοήθεια των συναδέλφων του αστυνομικού που τον βοήθησαν τη στιγμή της επίθεσης τονίζοντας πως με τις γνώσεις τους προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της ζημιάς.

«Η Πολιτεία κωφεύει, δεν αναγνωρίζει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο. Θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο αλλά δεν θεσμοθετείται» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε πως «ο αστυνομικός φεύγει από το σπίτι του και υποψιάζεται πως θα γυρίσει καλά, μπορεί και να μην γυρίσει καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Βίντεο ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια - Αστυνομικός λαμπάδιασε από μολότοφ

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (07/12) έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το League Cup στο βόλεϊ Ανδρών.

Περίπου 150 οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο για τη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος έχει μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video, στο οποίο φαίνεται αστυνομικός να αρπάζει φωτιά μετά από ρίψη βόμβας μολότοφ.

Δείτε το video:

Σχετικές ειδήσεις