ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 31ΧΡΟΝΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον αστυνομικό – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον αστυνομικό – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
In Time/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΛ.ΑΣ.: Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια, που σημειώθηκαν λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση φαίνεται πως είναι η κατάσταση του αστυνομικού ο οποίος τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη αγώνας βόλεϊ για το Λινγκ Καπ ανδρών μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για τον 31χρονο αστυνομικό καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα τον παρακολουθεί προκειμένου να δει την εξέλιξη της υγείας του και την ανταπόκριση του οργανισμού του τόσο στον τραυματισμό όσο και στο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, όμως άνοιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Τουλάχιστον 200 οι προσαγωγές

Σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός προχώρησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 200 άτομα, που έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες ασφαλείας του κλειστού γηπέδου του Ολυμπιακού, ούτως ώστε να ταυτοποιήσει τον δράστη που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Αποχώρησαν μόνο οι γυναίκες με τα παιδιά

Από το γήπεδο είχαν αποχωρήσει όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός

Σε κρίσιμη κατάσταση αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο τραυματίας αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό.

Ο 31χρονος αστυνομικός δέχθηκε φωτοβολίδα στον μηρό και διακομίστηκε άμεσα στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, καθώς οι χειρουργοί έβγαλαν αρκετά θραύσματα από το πόδι του.

Ο αστυνομικός έχει χάσει πολύ αίμα, ωστόσο κλινική του εικόνα έχει σταθεροποιηθεί και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ώρες.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας μετέβησαν εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση του αστυνομικού

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη καρδιακή ανακοπή και επανήλθε μετά από 10 λεπτά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Οικονόμου: «Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη»

«Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, εξερχόμενος από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό το οποίο ανέλαβε αμέσως τον αστυνομικό παρά το γεγονός πως το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία.

Σχετικά με τα επεισόδια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως ήταν δολοφονική επίθεση η οποία όπως είπε «δεν θα μείνει ατιμώρητη» καθώς «η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν».

Ακολουθεί αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου:

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση.

Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία.

Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό».

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη και πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με την χρήση χημικών.

Κατά τα διάρκεια των επεισοδίων, ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψη ναυτική φωτοβολίδας στο μηρό.

Η οσμή από τα δακρυγώνα πέρασε και στο «κλειστό», με αποτέλεσμα να διαταχθεί από τους διαιτητές οριστική διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, το οποίο ήταν στο δεύτερο σετ, με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα 18-10, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει 1-0 σετ (25-19).

Σχετικές ειδήσεις