ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών - «Κάποια στιγμή θα γινόταν, το περιμέναμε»

Ρέντη: Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών - «Κάποια στιγμή θα γινόταν, το περιμέναμε»

Τι ανέφερε ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας για το περιστατικό με τον τραυματισμό αστυνομικού από φωτοβολίδα στου Ρέντη

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το περασμένο βράδυ έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη μεταξύ οπαδών και αστυνομικών όπου ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας το πρωί της Παρασκευής μίλησε στην ΕΡΤ όπου ανέφερε: «Ένας εργαζόμενος ο οποίος πήγε να κάνει τη δουλειά του δέχθηκε μια δολοφονική, εγκληματική επίθεση με ευθεία βολή από μία ναυτική φωτοβολίδα» εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.

Στη συνέχεια ο κ. Ρήγας τόνισε: «Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύονται συναθροίσεις σε αγωνιστικούς χώρους μόνο και μόνο για να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους απέναντι σε οτιδήποτε αυτοί και ο νοσηρός τους νους έχουν» ενώ υπογράμμισε τον μεγάλο αριθμό προσαγωγών ο οποίος έχει πραγματοποιηθεί από την ίδια στιγμή με την ελπίδα «να βρεθεί ο δράστης αυτής της εγκληματικής ενέργειας».

«Κάποια στιγμή θα γινόταν. Το περιμέναμε πως θα γινόταν αυτό» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας σημειώνοντας τη συνήθη τακτική αυτών που συμμετέχουν ή προκαλούν τα επεισόδια να πετούν φωτοβολίδες, μολότοφ και καδρόνια και τονίζοντας πως «το να ρίξεις ευθεία βολή δεν είναι χάριν εντυπωσιασμού είναι για να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού στη Νίκαια τονίζοντας πως ο χρόνος ήταν πολύτιμος για την υγεία του αστυνομικού, ενώ πρόσθεσε και τη ζωτικής σημασίας βοήθεια των συναδέλφων του αστυνομικού που τον βοήθησαν τη στιγμή της επίθεσης τονίζοντας πως με τις γνώσεις τους προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της ζημιάς.

«Η Πολιτεία κωφεύει, δεν αναγνωρίζει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο. Θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο αλλά δεν θεσμοθετείται» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε πως «ο αστυνομικός φεύγει από το σπίτι του και υποψιάζεται πως θα γυρίσει καλά, μπορεί και να μην γυρίσει καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για την 34χρονη Χρυσάνθη που αγνοείται για 6η μέρα - Έκκληση από τη μητέρα της

«Κάντε ένα… έγκλημα καρδιάς και θα μας βρείτε» - Σάλος με το βίντεο αστυνομικών στο TikTok

Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό - Είχαν κλείσει λόγω της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα